intruz Napisano Wrzesień 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2011 Jak mogę zmienić parametr gamma dla konkretnego monitora ? (Mam dwa podłączone do jednej karty graficznej, ma 2 x DVI). Gdy wywołuję przykładowo : xgamma -screen 0 -gamma .95 To zmienia mi tylko jasność na pierwszym (głównym). Natomiast cokolwiek innego wpiszę jako parametr dla screen, to program zwraca błąd. Macie jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2011 Może to man xgamma: -display display This argument allows you to specify the server to connect to; see X(7). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano Wrzesień 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2011 Wiem o tym, tylko nie wiem co wpisać jako argument dla display. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 30, 2011 Chyba echo $DISPLAY powinno coś pokazać. Zmiennych może być więcej. Zresztą w tym zacytowanym przeze mnie fragmencie jest informacja, żeby sprawdzić manuala X(7) http://www.xfree86.org/current/X.7.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi