Skocz do zawartości

Favorite Apps Modyfikacja Ulubionych Aplikacji W Panelu

callou

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moje ulubione aplikacje to:

[xxx@xxx ~]$ gsettings get org.gnome.shell favorite-apps
['preferred-web-browser.desktop', 'userapp-eclipse-M2QYAV.desktop', 'audacious2.desktop', 'nautilus.desktop']

Natomiast, gdy wlacze firefoxa, to mi sie dubluja (FF ma zdublowana ikone) na pasku panelu w sposób:

zrzutekranuwr.png

Kolejne pytanie, to jak zrobic, zeby ten panel umiescic w górnym panelu, uwazam, ze to marnotrastwo miejsca.

Pozdrawiam.

ps.

faktycznie wydaje mi sie, ze nowy gnome3 jest bardzo fajny i duzym krokiem naprzód jest, aczkolwiek niedopracowany.

Mam nadzieje, ze w F16 wszystko bedzie duzo latwiej konfigurowalne, bo tu nastapil troche powrót do ery poczatków linuksa, kiedy aby cokolwiek zrobic trzeba bylo uzywac tylko magicznych zaklec.

Natomiast, gdy włączę firefoxa, to mi się dublują (FF ma zdublowaną ikonę) na pasku panelu w sposób:

Z założenia deweloperów tak ma być. Jedna ikona jest Twoim stałym "skrótem" do uruchomienia, druga informuje o tym, że FF jest uruchomiony i pewnie pod PPM oferuje opcję "Dodaj do ulubionych" (ile razy można? :rolleyes: ).

Czekaj na nowsze wersje, ale po 3.2 w F16 jakichś kolosalnych zmian bym się nie spodziewał (chociaż patrząc na beta F16 i G3.2 jest znacznie lepiej w porównaniu z G3.0).

Zebys sie nie zdziwil. :) Zainstaluj caly pakiet extensions i gnome-tweak-tool, to bedziesz mial mniej wiecej Gnome 2, w tym mozliwosc zrobienia czegos w rodzaju aktywatorów na górnej belce.

Juz mam te gadzety, jednakze jedna z ostatnich rzeczy, która chcialbym zrobic, to jest to aby ten panel miec na górze a nie z boku.

Tzn. nie wiem, które rozszerzenie jest od tego.

Zainstalowalem applicationsbutton-1.1.tar.gz z http://www.fpmurphy.com/gnome-shell-extensions/

Z założenia deweloperów tak ma być. Jedna ikona jest Twoim stałym "skrótem" do uruchomienia, druga informuje o tym, że FF jest uruchomiony i pewnie pod PPM oferuje opcję "Dodaj do ulubionych" (ile razy można? :rolleyes: ).

Czekaj na nowsze wersje, ale po 3.2 w F16 jakichś kolosalnych zmian bym się nie spodziewał (chociaż patrząc na beta F16 i G3.2 jest znacznie lepiej w porównaniu z G3.0).

Tak, faktycznie tak jest, można ją dodać do fav apps.

W takim razie za miesiąc kolejna bitwa o lepszą przyszłość ;)