witekmo Napisano Październik 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2011 Używam F15 z XFCE. Gdy wciskam guzik zasilania na obudowie laptopa, to laptop się wyłacza bez pytania niezależnie od ustawień Power managera XFCE. Czy ktoś wie jak to obejść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Październik 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2011 doinstaluj acpid (daemon) przejdz na http://wiki.xfce.org/tips + Ctrl+f + "Handle acpi event for power button" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Październik 18, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2011 Akurat acpid jest zainstalowany. Nie wiem co jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 18, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2011 A propos acpi. Nie masz gdzieś w parametrach jądra dopisane acpi=off? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Październik 19, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2011 A propos acpi. Nie masz gdzieś w parametrach jądra dopisane acpi=off? popatrzyłem na wpis w grub i wygląda OK. Zgłosiem buga i co ciekawe tam twierdzą, że acpi nie jest przyczyną: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=746982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 19, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2011 No tak, bo acpid nie jest odpowiedzialny za obsługę tych przycisków. Ja od dawna nie używam acpid w ogóle (nawet nie mam zainstalowane), a przyciski są obsługiwane. Na innych środowiskach też nie działa? Prawdopodobnie wina leży po stronie upower jak napisał Christoph Wickert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi