Skocz do zawartości

Adobe Air - Nie Może Się Zainstalować.

Jusko

Rekomendowane odpowiedzi

[...] bo w efekcie otrzymujemy 64-bitowa paczke. Ten sam sposób zaleca adobe

No, chyba nie bardzo skoro instalujemy zaleznosci 32-bitowe. Poza tym - przynajmniej u mnie w F16

[root@F16 ~]# yum install libhal.so.1
Wczytane wtyczki: langpacks, presto, protectbase
0 packages excluded due to repository protections
Ustawianie procesu instalacji
Nie ma pakietu libhal.so.1.
Blad: Nie ma niczego do zrobienia

Wiec trzeba co najmniej te czesc zastapic przez to co podalem czyli "hal-libs", który to pakiet dostarcza ten plik. Instalacja na F14/F15 rózni sie chyba od instalacji na F16.

Metode kazdy wybierze sam. Osobiscie wole RPM, chociaz akurat z /opt deinstalacja jest zazwyczaj prosta - "rm -rf" :)

Tez nie mialem pakietu libhal.so.1. i to zignorowalem. AIR sie zainstalowal, ipla tez wiec nie ma potrzeby instalowania "hal-libs". I powtórze raz jeszcze, instalowalem AIR na F16, slownie: fedora szesnascie. Mam na dwóch komputerach zainstalowana fedore. Na jednym 14-ka, na drugim 16-ka. Pakiet jest widoczny jako:

Zainstalowane pakiety
Name        : adobeair
Arch        : x86_64
Version     : 2.6.0
Release     : 19170
Size        : 45 M
Repozytorium: installed
Summary     : Adobe AIR
Adres URL   : http://www.adobe.com
License     : Commercial
Opis        : Adobe AIR 2

Pewnie to jest psedo wersja 64-bit, tak jak ma to miejsce z 64-bitowym skype na ubuntu. Zastanawia mnie jedna rzecz. Te zaleznosci, które sa podawane przez adobe, sa jednakowe dla Gnome i KDE. Gdyby pokombinowac, to moze udaloby sie je rozdzielic i okreslic które paczki sa niezbedne w Gnome, a które w KDE.

Paczuszka od sokar620 działa jak marzenie. Wkleję ją również na swojego dropboxa, taki mirror na przyszłość. Myślę, że nie ma jej w repo Adobe, gdyż wyszli oni z założenia, że nie rozwijają ją AIR dla Linuksa, no to nie może go być w repo. Nie wiem ostatecznie, czemu .bin nie poszedł, ale działa z paczki RPM jak marzenie, Ipla podobnie. Dzięki, chłopaki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...