Jony Napisano Listopad 16, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2011 Tyle że w przypadku systemu 64-bitowego lepiej jest instalować AIR według instrukcji, którą podałem wyżej, bo w efekcie otrzymujemy 64-bitową paczkę. Ten sam sposób zaleca adobe http://kb2.adobe.com/cps/521/cpsid_52132.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 16, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2011 [...] bo w efekcie otrzymujemy 64-bitowa paczke. Ten sam sposób zaleca adobe No, chyba nie bardzo skoro instalujemy zaleznosci 32-bitowe. Poza tym - przynajmniej u mnie w F16 [root@F16 ~]# yum install libhal.so.1 Wczytane wtyczki: langpacks, presto, protectbase 0 packages excluded due to repository protections Ustawianie procesu instalacji Nie ma pakietu libhal.so.1. Blad: Nie ma niczego do zrobienia Wiec trzeba co najmniej te czesc zastapic przez to co podalem czyli "hal-libs", który to pakiet dostarcza ten plik. Instalacja na F14/F15 rózni sie chyba od instalacji na F16. Metode kazdy wybierze sam. Osobiscie wole RPM, chociaz akurat z /opt deinstalacja jest zazwyczaj prosta - "rm -rf" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Listopad 16, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2011 Tez nie mialem pakietu libhal.so.1. i to zignorowalem. AIR sie zainstalowal, ipla tez wiec nie ma potrzeby instalowania "hal-libs". I powtórze raz jeszcze, instalowalem AIR na F16, slownie: fedora szesnascie. Mam na dwóch komputerach zainstalowana fedore. Na jednym 14-ka, na drugim 16-ka. Pakiet jest widoczny jako: Zainstalowane pakiety Name : adobeair Arch : x86_64 Version : 2.6.0 Release : 19170 Size : 45 M Repozytorium: installed Summary : Adobe AIR Adres URL : http://www.adobe.com License : Commercial Opis : Adobe AIR 2 Pewnie to jest psedo wersja 64-bit, tak jak ma to miejsce z 64-bitowym skype na ubuntu. Zastanawia mnie jedna rzecz. Te zaleznosci, które sa podawane przez adobe, sa jednakowe dla Gnome i KDE. Gdyby pokombinowac, to moze udaloby sie je rozdzielic i okreslic które paczki sa niezbedne w Gnome, a które w KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Listopad 16, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2011 Paczuszka od sokar620 działa jak marzenie. Wkleję ją również na swojego dropboxa, taki mirror na przyszłość. Myślę, że nie ma jej w repo Adobe, gdyż wyszli oni z założenia, że nie rozwijają ją AIR dla Linuksa, no to nie może go być w repo. Nie wiem ostatecznie, czemu .bin nie poszedł, ale działa z paczki RPM jak marzenie, Ipla podobnie. Dzięki, chłopaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi