Sławek Tuleja Napisano Listopad 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 czesc Czy jest mozliwe usuniecia dowiazania (Wyswietlenie podgladu aktywnosci) z klawisza Super_L? Wiem jak przypisac to zdarzenie do Super_R (gconf-editor). Programuje w ide (IntellijIDEA) w ktorym chcialbym korzystac ze skrotow klawiszowych Super_L + <litera> (fedora 15) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 W Gnome 3 podobno nie można, chociaż niby gdzieś czytałem, że komuś udało się utworzyć skróty z klawiszem Super, ale próbowałem tego u siebie i nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Tuleja Napisano Listopad 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 W Gnome 3 podobno nie można, chociaż niby gdzieś czytałem, że komuś udało się utworzyć skróty z klawiszem Super, ale próbowałem tego u siebie i nie działało. dzieki, szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 Chociaż teraz spróbowałem utworzyć skrót z Super (pisząc Super mam na myśli "WinKey" lub inaczej przycisk przełączania się do "Podglądu") w ustawieniach środowiska, potem Keyboard -> Shortcuts i działa. Prawdopodobnie wprowadzili taką możliwość w Gnome 3.2, bo na pewno w wersji 3.0 skróty z Super nie działały. Gnome 3.2 pojawiło się w Fedorze 16. Nadal jednak nie wiem czy będziesz mógł przypisywać skróty z Super w Intellij IDEA, bo nigdy nawet nie używałem tego IDE. Widzę, że Netbeans nie rozpoznaje Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Tuleja Napisano Listopad 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 Chociaż teraz spróbowałem utworzyć skrót z Super (pisząc Super mam na myśli "WinKey" lub inaczej przycisk przełączania się do "Podglądu") w ustawieniach środowiska, potem Keyboard -> Shortcuts i działa. Prawdopodobnie wprowadzili taką możliwość w Gnome 3.2, bo na pewno w wersji 3.0 skróty z Super nie działały. Gnome 3.2 pojawiło się w Fedorze 16. Nadal jednak nie wiem czy będziesz mógł przypisywać skróty z Super w Intellij IDEA, bo nigdy nawet nie używałem tego IDE. Widzę, że Netbeans nie rozpoznaje Super. Udalo sie. W System Settings -> Region and language ustawilem Alt/Win key behavior na: Meta is mapped to Win keys. IDEA poprawnie przechwytuje klikniecie Super_L. thof wielkie dzieki za zainteresowanie sie tym problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Tuleja Napisano Listopad 18, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 18, 2011 Udalo sie. W System Settings -> Region and language ustawilem Alt/Win key behavior na: Meta is mapped to Win keys. IDEA poprawnie przechwytuje klikniecie Super_L. thof wielkie dzieki za zainteresowanie sie tym problemem. Przy takim ustawieniu ALT'y przestaja dzialac - (brak polskich liter). Mala poprawka, zamiast: - Meta is mapped to Win keys, nalezy zaznaczyc: - Meta is mapped to Left Win pozdrawiam Slawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi