fuks Napisano Styczeń 14, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2012 Czy mógłby mi ktoś napisać - w miarę krok po kroku - jak dodać kompilator C/C++ do netbeansa? Moja znajomość obsługi linuxa jest niewiele wyższa od zera także proszę o pewną dozę wyrozumiałości. EDIT: tak, wiem że ścieżkę się podaje w zakładce options/general/ C//C++/build tools, tylko nie wiem jak ow/e kompilator/ zainstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 14, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2012 yum install gcc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks Napisano Styczeń 14, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2012 Dzieki, zainstalowalo sie, we w/w okienku dodalo sie automatycznie pare wpisów, min sciezka do kompilatora C (GCC), niestety nie dodala sie sciezka do kompilatora C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 14, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2012 Gcc to Gnu Compiler Collection i wywoła odpowiedni kompilator, czyli g++ dla C++. Kompilator C++ powinien się zainstalować w pakiecie z gcc. Zresztą sprawdź czy masz wszystkie potrzebne komponenty zainstalowane yum search gcc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 14, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2012 Myślę, że jeszcze yum install gcc-c++ i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi