meriox Napisano Luty 12, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2012 Mam zainstalowane Fedora 16 KDE na Notebooku Toshiba M100-179. Regulacja podświetlenia matrycy za pomocą klawiszy funkcyjnych działa prawidłowo. Niestety zarządzanie energią nie reguluje jasnością ekranu w zależności od naładowania akumulatora - zawsze jest na pełnym podświetleniu Karta graficzna to Ati Mobility X1400. Można rozwiązać w jakiś sposób ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Luty 12, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2012 Zainstalowałeś stery do grafy zgodnie z poradnikiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meriox Napisano Luty 12, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2012 Zainstalowałeś stery do grafy zgodnie z poradnikiem ? Sterowników nie instalowałem. Działam na tych, które zainstalowały się razem z systemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 13, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2012 Niestety zarządzanie energią nie reguluje jasnością ekranu w zależności od naładowania akumulatora - zawsze jest na pełnym podświetleniu To nigdy nie działało w opisywany przez Ciebie sposób. Możesz redukować jasność ręcznie. Może w KDE są takie opcje, bo jednak w ustawieniach tego środowisko można tworzyć profile itp., a w Gnome wybrać tylko, czy obraz powinien się trochę przyciemniać, kiedy komputer jest nieużywany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meriox Napisano Luty 13, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2012 To nigdy nie działało w opisywany przez Ciebie sposób. Możesz redukować jasność ręcznie. Może w KDE są takie opcje, bo jednak w ustawieniach tego środowisko można tworzyć profile itp., a w Gnome wybrać tylko, czy obraz powinien się trochę przyciemniać, kiedy komputer jest nieużywany. Instalacja sterów nie pomogła. Thof, zapomniałem dodać, że jak kliknę w ikonę baterii (zarządzanie energią) to znajduje się tam suwaczek do rozjaśniania/przyciemniania ekranu. Na mojej Toshibie suwaczek niczego nie zmienia. Z ciekawości odpaliłem Fedora KDE na innym sprzęcie i tam suwak działa bez problemu. Niestety miałem tylko chwilę żeby się pobawić innym sprzętem ale jedno z drugim może mieć związek. Znalazłem gdzieś na innych forach, że problem rozwiązać można przez zainstalowanie guidance-power-manager. Podczas próby instalacji otrzymuję info "błąd, nie można spełnić zależności". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Luty 14, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2012 Jeśli są problemy z zależnościami to spróbuj zainstalować poleceniem; yum localinatall /ścieżka do pliku.rpm lub ; yum -y install /ścieżka do pliku.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi