fedora30 Napisano Luty 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2012 witam mam problem z aktualizacja poniewaz apper pokazuje ze jest jedna aktualizacja klikam uruchamiam to dojdzie do 5 procent i wyskakuje okienko z komunikatem alsa-utils-1.0.25-7.fc16.i686 wymaga alsa-lib >= 1.0.25 :co zrobic bo nie mam zielonego pojecia bardzo prosze o pomoc i z gory serdecznie dziekuje karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2012 Trzeba poczekać aż zrobią paczkę z poprawnymi zależnościami. Za dzień-dwa na pewno się poprawi. Nie wiem co to "apper", ale skorzystaj z yuma i zaktualizuj z opcją - zgodnie z tym co yum podpowiada - "--skip-broken". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2012 Trzeba poczekać aż zrobią paczkę z poprawnymi zależnościami. Za dzień-dwa na pewno się poprawi. Nie wiem co to "apper", ale skorzystaj z yuma i zaktualizuj z opcją - zgodnie z tym co yum podpowiada - "--skip-broken". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Luty 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2012 Zaczekaj parę dni, pewnie repozytoria nie są spójne. Możesz też wkleić wynik polecenia "yum update" wykonanego przez (_root'a_ → roota) ORT, co pewnie potwierdzi to co napisałem powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Luty 15, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2012 Nie wiem co to "apper" Jednym zdaniem: graficzna aplikacja pod KDE obsługująca aktualizacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedora30 Napisano Luty 15, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2012 Jednym zdaniem: graficzna aplikacja pod KDE obsługująca aktualizacje. Podzialalo zaktualizownie z opcja --skip-broken jeszcze raz dzieki koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Luty 18, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2012 Nie wiem jaki tam stan na dzien dzisiejszy, ale w przypadku niektórych tego typu aktualizacji mozna sie pokusic o taka opcje yum update [tu nazwa pakietu problematycznego] --enablerepo updates-testing Przykladowo z rzeczona ALSA yum update alsa-utils-1.0.25-7.fc16.i686 --enablerepo updates-testing Nie zawsze to dziala i nie do kazdej paczki bym to stosowal, ale np. ALSA chyba mozna sie spokojnie pokusic o takie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 18, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2012 Nie zawsze to dziala i nie do kazdej paczki bym to stosowal, ale np. ALSA chyba mozna sie spokojnie pokusic o takie cos Mozna mozna. Testrzy siedza glównie na testing i czasami zapomna wrzucic aktualizacji do repo updates. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi