Gość Michał Napisano Czerwiec 5, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2012 Mam wirtualny obraz Fedory 14 zainstalowany tylko w trybie konsolowym, z którego potrzebuję wyciągnąć parę plików. Chciałem to zrobić najprostszym dla mnie sposobem i wgrać jakieś środowisko graficzne i poprostu przerzucić sobie gdzieś na hosting. Problem w tym, że 14 nie jest już wspierana, przez co yum nie znajduje żadnych działających mirrorów, z których mógłbym cokolwiek pobrać... Próbowałem montować pendrive'a ale nie mam sterowników dla pamięci USB, których też nie idzie pobrać... -.- Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Czerwiec 5, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 5, 2012 Pomine juz na zywo wyciaganie z pliku obrazujacego dysk na którym jest wirtualny system, a przejde do oczywistego: SSH Czyli uruchom wirtualke z F14, a na PC z F16/17 czy jakiego tam Linuksa nie uzywasz w menadzerze plików (nautilus, dolphin itd) wejdz na sftp://loginF14@ipF14 Pobierz co potrzebujesz i pokochaj ssh. IP jakie ma F14 poznasz poprzez ifconfig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Czerwiec 6, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2012 http://mirrors.fedoraproject.org/publiclist/Fedora/14/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 6, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2012 Jesli to jest maszyna VMware lub VirtualBox to wystarczy udostepnic katalog na gospodarzu i podmontowac na gosciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi