Siódemek Napisano Lipiec 9, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2012 Witam, postawilem sobie dzisiaj w pracy f17. Wczesniej bylo Ubuntu ale pomyslalem w domu mam f16 i wszystko dziala jak zloto. Wchodze na stronke fedoraproject.org patrze jest 17, postawie 17. Jak pomyslalem tak zrobilem. Ale dziala to niesamowicie zle i wolno i nie wiem dlaczego. CPU Information Processor (CPU): Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz Speed: 3 000,00 MHz Cores: 2 Memory Information Total memory (RAM):994,3 MB Free memory:105,6 MB (+ 293,8 MB Caches) Free swap:1,8 GB OS Information OS:Linux 3.4.4-5.fc17.i686 i686 System:Fedora release 17 (Beefy Miracle) KDE:4.8.4 (4.8.4) Poradzicie cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 9, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2012 Total memory (RAM):994,3 MB - szalu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siódemek Napisano Lipiec 9, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2012 Total memory (RAM):994,3 MB - szalu nie ma. spoko, ale w domu mam 2GB i f16 i to wszystko dziala szybko i sprawnie a tutaj praktycznie praca jest niemozliwa, tak wolno dziala wszystko. Nie wiem, moze lepiej postawic Xfce lub LXDE f17? Czy jest jakis sposób? A jesli nie to który lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Lipiec 9, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2012 Na tym sprzecie tez nie powinno byc problemów. Zobacz jakie procesy zuzywaja najwiecej zasobów (pamieci i CPU). Mozesz wylaczyc nepomuka, sprawdz ile procesów ma akonadi. Jest tez kwestia efektów pulpitu i posiadanej grafiki, dodatkowo mozesz zainstalowac: yum install kcm-qt-graphicssystem W ustawieniach systemowych przestaw Qt Graphic System na Raster. Masz moze obok Kde zainstalowane Gnome? Zawsze mozesz zainstalowac dodatkowe srodowisko i sprawdzic, które bedzie Ci odpowiadac: yum install @xfce-desktop yum install @lxde-desktop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siódemek Napisano Lipiec 10, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2012 Zawsze mozesz zainstalowac dodatkowe srodowisko i sprawdzic, które bedzie Ci odpowiadac tak zrobilem LXDE dziala jak zle. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi