RICO Napisano Listopad 7, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2012 Witajcie, wpisałem w konsoli yum install @kde-desktop i teoretycznie coś się pobrało i co teraz dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 7, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2012 Przy logowaniu wybierz desktop. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RICO Napisano Listopad 7, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2012 Tylko wlasnie jakos nie widze opcji wyboru, jak sprawdzic czy wszystko sie zainstalowalo. Poszukalem troche, wpisalem to jeszcze reaz w terminalu i wyskoczylo mi cos takiego. Blad podczas sprawdzania transakcji: file /usr/share/myspell/en_US.dic from install of hunspell-en-US-0.20110318-9.fc17.noarch conflicts with file from package hunspell-en-0.20110318-2.fc17.noarch Podsumowanie bledów ------------------- Dodam, ze kieruje sie tym tekstem http://fedoraproject.org/wiki/KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 7, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 7, 2012 Masz bledy przy instalacji i pytasz czy sie zainstalowalo? Popatrz w podsumowanie bledów. Na dole masz prawdopodobnie wskazówke zeby uzyc opcji "--skip-broken". No i pytanie czy nie masz wlaczonych repozytoriów testowych. Pokaz yum repolist 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RICO Napisano Listopad 8, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2012 Czyli co dokladnie mam zrobic, oto wynik z polecenia [root@localhost ~]# yum repolist Wczytane wtyczki: langpacks, presto, refresh-packagekit identyfikator repozytorium nazwa repozytorium stan fedora Fedora 17 - i386 21738 updates Fedora 17 - i386 - Updates 8019 repolist: 29757 [root@localhost ~]# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 8, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2012 Obawialem sie czy nie masz wlaczonego repo testowego, ale wyglada, ze nie. Nie wiem skad ten problem, moze to tylko przejsciowe. Wyczysc cache i zainstaluj od nowa. Jesli dalej bedziesz mial ten sam blad, to uruchom instalacje z opcja, która podalem 2 posty wyzej (#4) - bedziesz zreszta widzial polecenie w komunikacie bledu. Komunikaty trzeba czytac uwaznie, ze zrozumieniem i czasem stosowac 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RICO Napisano Listopad 9, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2012 Za bardzo nie wiem jak tego dokonać, gdzieś wyczytałem, ze da się zainstalować fedorę od razu z KDE. Ale gdy robiłem reinstalacje z płyty nie widziałem takiej opcji. Czy mógłbyś mnie nakierować gdzie podczas instalacji zmienić na KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 9, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2012 Mozesz sobie sciagnac tzw. spin LiveCD, na którym domyslnym i jedynym srodowiskiem jest KDE → http://fedoraproject...-fedora-options Jesli chcesz miec wybór srodowisk podczas instalacji, to musisz sciagnac pelna instalacyjna plyte DVD. Tez znajdziesz na fedoraproject.org. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RICO Napisano Listopad 9, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2012 Właśnie instaluje z płyty DVD i nie widzę wyboru tylko instaluje się GNOME. Czy trzeba sobie je jakoś ręcznie ustawić. Plik nazywa się Fedora-17-i386-DVD.iso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 9, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2012 Nie czytasz komunikatów podczas instalacji. Masz gdzies po drodze pytanie czy chcesz dostosowac pakiety teraz czy zrobisz to pózniej. 3:16 na dole masz "Customize Later" (domyslne) oraz "Customize Now" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RICO Napisano Listopad 9, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2012 Wlasnie skonczylem reinstalowac fedore, dzieki za poswiecony czas dla mnie. Mam jeszcze jeden problem z KDE, które mam nie dokonca spolszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 9, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 9, 2012 Szukaj na forum. To juz bylo do znudzenia. Poza tym daj cos od siebie. Google Ci zamkneli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Listopad 10, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2012 su -c "yum install kde-l10n-Polish" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RICO Napisano Listopad 10, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 10, 2012 Dzieki za wszelka pomoc, temat do zamkniecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi