RICO Napisano Listopad 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2012 Zaktualizowałem system, postawiłem sterowniki do grafiki i po dokonaniu restartu ku mojemu zaskoczeniu w bodloaderze posiadam 3 Fedory i Windowsa. 1. Fedora 3.6.6-1.fc17 i686 2. Fedora 3.6.6-1.fc17 i686.PAE 3. Fedora Linux System wstaje mi tylko na tej u samej góry, na pozostałych ładuje mi się tylko logo, moje pytanie brzmi jak wykasować te które są pod numerem 2 i 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Listopad 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2012 To że masz kilka pozycji na bootloaderze to jest normalne Po zaktualizowaniu świeżo postawionego systemu , nasz nowe jądro i nowy wpis na bootloaderze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Listopad 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2012 Polecenie: grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg Powinno ci posprzatac i zostawic sam wpis Fedora Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RICO Napisano Listopad 11, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2012 Teraz nie wstaje mi fedora, pojawia sie logo fedory i nic po za tym. Z tego co zauwazylem to laduje sie wtedy Fedora 3.6.6-1.fc17 i686.PAE, a system dzialal mi tylko na Fedora 3.6.6-1.fc17 i686. Jak to zamienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Listopad 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2012 To usun ten kernel Fedora 3.6.6-1.fc17 i686.PAE. I moze zrób uptejta, bo masz cos ostro namieszane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2012 Jak to zamienic?Wybrac z menu to wlasciwe. Jesli jadro PAE nie jest Ci potrzebne (masz mniej niz 4GB RAM), to je po prostu usun yum remove kernel-PAE\* Tylko dobrze sie przyjrzyj co bedzie usuwane, zebys wszystkich wersji nie usunal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RICO Napisano Listopad 11, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 11, 2012 Usunalem jadro PAE i ponownie wpisalem. grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg I wszystko wrócilo do normy, system laduje sie tak jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi