laboratominator Napisano Listopad 27, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2012 Witam, piszę w sprawie instalacji starej wersji pythona, której potrzebuje do instalacji programu airpwn. Potrzebuję do tego pythona 2.4 razem z devel i póki co udało mi się zainstalować python 2.4 z pliku źródłowego (make && make install) do /usr/local/bin. Niestety przy próbie instalacji python2.4-devel-2.4-1pydotorg.i386.rpm (ze strony www.python.org) dostaję wiadomość "python2.4-devel-2.4-1pydotorg.i386 requires python2.4 = 2.4" co to może oznaczać? Nie mogę nigdzie indziej znaleźć żadnego pliku z tą wersją pythona. Co może oznaczać ten błąd? Czy są jakieś repozytoria, z których można jeszcze ściągnąć starego pythona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 28, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2012 tzn. ze zamiast instalowac z pliku zródlowego, musisz poszukac pakietu, ktory bedzie sie prawdopodobnie nazywal python2.4-2.4-1pydotorg.i386.rpm albo jakos podobnie. W kazdym razie pakiet python24 musi pasowac do python24-devel i na odwrót. Standardowa zaleznosc pomiedzy pakietami. [EDIT] Na tej stronie masz wszystko http://www.python.org/download/releases/2.4/rpms/. Pewnie stad wziales *devel, wiec i paczke podstawowa stad pobierz. Chociaz Fedora Core 3 brzmi starozytnie i pakiet nie musi dzialac/instalowac sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laboratominator Napisano Listopad 28, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2012 Wlasnie stad pobieralem wszystkie pliki! Sam python 2.4 z pliku source zainstalowal sie bez problemu, teraz okazalo sie, ze to nie "ten" python2.4. Faktycznie przy próbie jego instalacji rpm wyskakuje mi cala masa niespelnionych zaleznosci, chyba nie uda mi sie tego zainstalowac za zycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi