dzikiws Napisano Grudzień 31, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2012 Witam i pozdrawiam wszystkich życząc szczęśliwego Nowego Roku. Zainstalowałem FC 18 i386 KDE, wszystko działa, ale nie do końca poprawnie, stąd moje pytania: 1. po zamontowaniu dysku zewnętrznego w Dolphin-ie jest widziany z jego zawartością, ale już w katalogu /media/ - już nie , np. kiedy uruchamiam mc w konsoli jako root i próbuję zainstalować program no to jest problem, muszę kopiowanie z dysku zewnętrznego przeprowadzić na Dolphin-ie i dopiero w konsoli instalować dany program. - jak zrobić aby zamontowany dysk był widziany systemowo w katalogu /media/. 2. zainstalowałem hddtemp - wniosłem poprawkę we wpisie aby temperatura dysku była widziana, ale jak go uruchomić podczas startu, bo nie ma go wyświetlonego w usługach - jak go uruchomić aby za każdym startem systemu był uruchamiany. nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat, bo są dwa różne tematy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Grudzień 31, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2012 Ad 1. Sprawdz w /run/media Ad 2. systemctl start hddtemp.service systemctl enable hddtemp.service Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 31, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2012 /run/media/[user]/[nazwa]. Moze byc mylace, bo ten katalog pojawia sie dopiero po podlaczeniu pendrajwa, czy czegokolwiek innego z pamiecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiws Napisano Grudzień 31, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 31, 2012 ok- dzieki - wszystko dziala - pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi