slabypingwin Napisano Styczeń 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2013 Mam taki problem jak to określiłem w temacie posta ; dziś np będąc poza domem potrzebowałem mieć dostęp do plików które są na pendrivie podpiętym do USB w liveboxie2. Zapisałem sobie na kartce zewnętrzne IP liveboxa, weszłem do kafejki internetowej i po otwarciu przeglądarki w kafejkowym kompie nie wiedziałem co mam wpisać w polu adresu www by wyświetliły mi się domowe pliki . Dzięki za wszelkie porady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@jszubiak Napisano Styczeń 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2013 Dzizas, Ty pytasz serio ? czy jaja se robisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Styczeń 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2013 Musisz uruchomic serwer ftp na liveboxie ;] A zeby to zrobic musisz go najpierw tam wgrac, a zeby go wgrac to musisz znac sie na elektronice i programowaniu i to calkiem niezle bo musisz- przerobic ten router lacznie z SO który tam jest. No i jeszcze dochodzi kwesta obslugi USB- napisanie odpowiednich sterowników, albo interfejsu. Aaa i jeszcze system plików o tym tez nie mozesz zapomniec- jakis musi byc obslugiwany. Cos jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Styczeń 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2013 Musisz uruchomić serwer ftp na liveboxie ;] A żeby to zrobić musisz go najpierw tam wgrać, a żeby go wgrać to musisz znać się na elektronice i programowaniu i to całkiem nieźle bo musisz- przerobić ten router łącznie z SO który tam jest. No i jeszcze dochodzi kwesta obsługi USB- napisanie odpowiednich sterowników, albo interfejsu. Aaa i jeszcze system plików o tym też nie możesz zapomnieć- jakiś musi być obsługiwany. Coś jeszcze? Muszę Cię zmartwić . Większość tej roboty wykonali programiści i konstruktorzy Livebox 2 (zobacz manual do LB2), choć generalnie masz rację, bo Darek chce łączyć wszystko ze wszystkim tak jakby wystarczała tylko zgodność sprzętowa interfejsów (patrz inne posty), a często i to nie jest istotne byle tylko było jakieś gniazdko . Powracając do tematu. Nie mam LB 2, ale wydaje mi się, że powinieneś przekierować odpwiednie porty z interfejsu zewnętrznego na wewnętrzny. Porty zależą od tego jakim protokołem LB 2 udostępnia pliki z karty podpiętej do USB. Jeżeli to ftp to 21 i 22, jeśli CIFS to 137/UDP, 138/UDP, 139/TCP. Pozdrawiam, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi