Mentat Napisano Luty 17, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2013 Mam dość dziwny problem z dzwiękiem po zainstalowaniu F18. W poprzedniej wersji systemu wszystko działało OK. Pod windows też jest OK. Zapewne jakiś problem z konfiguracją / sterownikami.Dzwięk jest jakby szarapny, raz głośniej raz ciszej. Czasami dodatkowe dzwięki coś jakby trzaski jak przy wkładaniu wtyczki do gniazda. Nagrałem filmik co się dzieje w alsamixer i ustawieniach dzwięku: http://db.tt/Qd0Oitsy (lepiej pobrać bo na stronie to skonwertowało do tragicznej jakości). Bez dzwięku bo nie wiem jak w ffmpeg nagrać dzwięk wychodzący a nie mikrofon. Na filmie widac co się dzieje przy odtwarzaniu muzyki. Jak jest cisza to ogólnie nic się nie dzieje. Wyjście ciągle przełącza się w ustawieniach na głośniki lub słuchawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Luty 17, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2013 Może jest to wina kmix. Wyłącz go i zobacz co pokazuje pavucontrol. Masz może dodane plasmoidy kontrolujące multimedia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Luty 18, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 18, 2013 Nie wiem dlaczego ale dzisiaj się uspokoiło. Dzwięk działa OK. Jak znowu zacznie szaleć to potestuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Marzec 4, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 4, 2013 Temat do zamknięcia / usunięcia. Okazało się że to problem sprzętowy (źle podpięte kabelki z obudowy do pinów na płycie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi