loloo Napisano Marzec 6, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2013 Nie wiem dla czego ale na niektórych stronach tak jakby nie wykrywało by mi flasha. Jakiś czas temu chciałem w jakąś grę przeglądarkową pyknąć ale przy próbie włączenia pojawiał się komunikat że wymagana jest wersja i był numer podany stwierdziłem że może po prostu najnowsza wersja wydana na linuxa nie jest na tyle nowa. Zdarzyło się tak mi jeszcze kilka razy a ostatnio zarejestrowałem się na Livemocha tam gdy chciałem włączyć video dialog to mi się znów pokazuje komunikat o flasha Niniejsza treść wymaga zainstalowanego oprogramowania Adobe Flash Player. Jednak tu już nie ma wymagania że chodzi o najnowszą wersję, na yt mi normalnie działają filmiki tak samo jakieś gierki flashowe też mi zdarzało się odpalać i chodziły. Dlatego nie wiem o co chodzi z tym flashem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 7, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2013 Jak instalowałeś flasha? pokaż wynik rpm -qa | grep flash Osobiście do utrzymywania najświeższej wersji flash-plugin używam Russian Fedora - może warto spróbować? Obecnie mają wersje 11.2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loloo Napisano Marzec 7, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2013 Najpierw zainstalowałem repozytorium adoba su -c "rpm -ivh http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-x86_64-1.0-1.noarch.rpm" A później pobrałem flasha su -c "yum install flash-plugin" Polecenie zwraca: flash-plugin-11.2.202.273-release.x86_64 Czyli mam chyba najnowszą wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 7, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2013 Może problem stwarza któreś z zainstalowanych rozszerzeń. U mnie w Firefoxie np. Filmweb odmawia współpracy (pod Xp też). Pod Chrome działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loloo Napisano Marzec 7, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2013 Mam chromium i firefoxa i na obu mam ten problem, AdBlock blokuje mi na filmwebie niektóre funkcje np. dodawanie znajomych czy powiadomienia dlatego wyłączyłem go dla tej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 8, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 8, 2013 Sprawdź jednak Google Chrome, które w odróżnieniu od Chromium ma wbudowanego flasha (11.6). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi