Skocz do zawartości

Sterowniki Nvidia Geforce Gt620M

zimek125

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj zainstalowałem Fedore 19, zaktualizowałem wszystko jak należy. Następnie instalowałem sterowniki do mojej karty graficznej. Niestety po instalacji system nie chciał się załadować (wszystko robiłem wg. instrukcji na wiki.fedora.pl).
Mam w laptopie dwie karty:

- intel hd 4000

- geforce 620m

Jak to poprawnie zainstalować? Pomożecie mi?

Co to znaczy "system nie chciał się załadować" i "wszystko"? Zainstalowałeś x86, czy 64?

A czekając na odpowiedź. Sterowniki nvidii dla Fedory 19 na rpmfusion na razie działają o tyle o ile. Chyba sobie nie zawracają tym zbytnio głowy. Jeszcze tak z miesiąc temu nie działały wcale, trzeba było u siebie przebudować pakiet rpm z akmod i sterownikami. Teraz działają, ale akmod nie zawsze przebudowuje moduł dla kernela ze sterownikami nvidii tak jak powinien. Czasem potrzeba kilku restartów, żeby zadziałało.

Wciśnij escape w czasie uruchamiania systemu i podejrzyj komunikaty o akmod.

System zawieszał się podczas ładowania. Teraz zainstalowałem od nowa fedore i jak narazie korzystam z niej bez sterownika nvidii, aż ktoś mnie oświeci jak to zainstalować. Tak apropo jestem początkującym użytkownikiem linuxa.

Może się nie zawieszał, tylko ekran logowania nie miał się jak bez sterowników uruchomić. Zawsze można wówczas wcisnąć ctrl+alt+f2, zalogować się na roota i odinstalować nvidię, albo chociaż wpisać "reboot" i po którymś restarcie sterowniki zadziałają.

Witam!

Prawdopodobnie masz dwie karty współpracujące w technologii OPTIMUS.

Po świerzej instalacji wykorzystywana jest karta Intela (i sterowniki intela).

Jeśli jesteś mało doświadczony to pozostań na Intelu.

Jeśli chcesz spróbować to poczytaj o nvidia optimus a potem możesz postępować według tego:

https://fedoraproject.org/wiki/Bumblebee

Pozdrawiam,

andrew