jacek łowicz Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 potrzebuje dobrego opisu injstalacji tlena walcze z nim drugi dzien i nic oczywiście instalka na FC2 jezli ktoś coś wie to było by fajnie bo na forum szukałem i nic nie ma jest tylko coś o gg ale wole tlna dzieki za pomoc pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 Zależy skąd instalujesz. Ze źródeł? Jeśli tak i masz z tym problemy to polecam programik checkinstall łatwy w użyciu i pomaga bardzo. Wystarczy tylko po poleceniu make wpisać checkinstall z odpowiednią opcją a on ci utworzy pakiecik rpm przy którego instalacji wyrzuci ci ewentualne braki w zależnościach ale z tego co wiem to tleenx wymaga tylko libtlen. A tak na marginesie to poszukałbym paczek np: http://tleenx.sourceforge.net/?mod=download Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek łowicz Napisano Grudzień 3, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 no własnie instalowałem paczkami *.rpm , libtlena tez ale to jakoś nie rusza wiec chodzi mi oszczegóły rozumiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Grudzień 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2004 Co oznacza nie rusza? Nie możesz zainstalować? Występują błędy przy uruchomieniu? Musiz być bardziej konkretny jeżeli oczekujesz pomocy. Napisz co się dzieje i kiedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek łowicz Napisano Grudzień 6, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2004 podczas instalacji wyskakują powiadomienia ze dana paczka jest powiązana z inna i potrzebuje jej do poprawnego dziłania po doinstalowaniu jej znów coś i znow błędne koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perbeatus Napisano Grudzień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 Nigdy nie ma błędnego koła. Po zainstalowaniu wszystkich paczek zacznie działać na 100%!!! Jeśli masz do linuksa tekie podejście jak do instalacji tleenx2 to raczej daj sobie spokuj z tym systemem. podczas instalacji wyskakują powiadomienia ze dana paczka jest powiązana z inna i potrzebuje jej do poprawnego dziłania po doinstalowaniu jej znów coś i znow błędne koło COŚ?! Jakie COŚ?! Nawet ci się przeczytać nie chce jakich paczek ci brakuje? Winszuje uporu i samozaparcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 "Producent" pisze, że jeśli rpm się nie instaluje z powodu zależności to należy dodac opcje "--nodeps" przy instalacji - sprawdziłem działa (FC2). Niestety potem przy każdej aktualizacji apt'em konieczne jest usunięcie pakietu, bo jest niepoprawnie zainstalowany. Zrobiłem sobie sam rpm-a ze źródeł (korzystając ze wspomnianego wyżej 'checkinstall') - niestety pakiet robiłem pod Auroksem 9.2 bo pod FC2 checkinstall wywala błąd ochrony pamięci i nie wiem co z tym fantem począć Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek łowicz Napisano Grudzień 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 panowie co wy tacy nerwowi powtórze instalacje i przedstawie wam wyniki wam co sie dzieje ok wtedy sie pewnie dogadamy podro 4 all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bielik Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 Zrobiłem sobie sam rpm-a ze źródeł (korzystając ze wspomnianego wyżej 'checkinstall') - niestety pakiet robiłem pod Auroksem 9.2 bo pod FC2 checkinstall wywala błąd ochrony pamięci sad.gif i nie wiem co z tym fantem począć sad.gif Moge pomóc jedynie w błędzie z ochorną pamięci, dostałem te polecenia na forum jedno z nich pownno na pewno zadziałać. przed uruchomieniem programu należy uruchomić jedno z nich i zostawić akltywne przez cały czas używania programu. prelink -vm `which amule` lub touch /var/lib/misc/prelink.force && /etc/cron.daily/prelink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2004 Co do checkinstall to napisałem już w innym wątku, ale dopisze i tutaj. Jest nowa wersja checkinstall 1.6.0beta4, która usuwa problem ochrony pamięci. Można pobrać stąd: http://asic-linux.com.mx/~izto/checkinstal...-1.6.0beta4.tgz Przy użyciu nowego checkinstall'a można ze źródeł zbudować poprawnego rpm-a pod Fedorę. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek łowicz Napisano Grudzień 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 hej wracając do tleenx2 --nodeps działa super ale jedno pytanko czy ktoś uruczamiał na tlenie gg tam trzba sie rejestrowac na serwerze jabbera jest ich wiele moze wiecie który jest konkretny znaczy śmiga bez zarzutów ? pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 Ja korzystam z jabber.aster.pl i chodzi super. Ale ja jestem w ich sieci Poza tym słyszałem że większość niemieckich serwerów jest prawie zawsze online. Poza tym tu http://www.jabberpl.org/Serwery/Porownanie jest zestawienie co, na którym itp. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek łowicz Napisano Grudzień 13, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2004 ok dzięki zaraz sobie lookne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi