markon Napisano Sierpień 26, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2013 Witam, orientowałem się nieco w internecie i podobno jest wtyczka dla firefoxa moonlight, która da radę odtworzyć filmy w technologii silverlight. W jaki sposób mogę to zainstalować. Proszę o "przeprowadzenie za rączkę" bo w szukałem na stronie, ale nie mogę znaleźć tego co należy pobrać. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 26, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2013 Dla F19 chyba jeszcze nie ma, ale próbowałbym instalację z wersji F18. Poszukaj paczki na rpm.pbone.net, odznacz wszystkie dystrybucje poza Fedorą 18. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markon Napisano Sierpień 26, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2013 Zainstalowalem dla 18. W firefox pojawiło się w dodatkach, co sugeruje, że powinno działać. Jednak włączając dowolny film na vod.onet.pl otrzymuję komunikat: Nie można zainstalować dodatku Microsoft Silverlight Co jest grane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemal Napisano Sierpień 26, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2013 To chyba jest trochę bardziej skomplikowane, gdyż z tego co się orientuję to Moonlight nie jest pełną implementacją Silverlighta i nie obsługuje wszystkich jego funkcji, takich jak na przykład zabezpieczenia DRM. A tego chyba używa onet. Na szczęście całkiem niedawno pojawił się projekt o nazwie pipelight, który dostarcza plugin dla przeglądarek na Linuxa umożliwiający wykorzystanie Silverlighta działającego pod Wine. Na twoje nieszczęście aktualnie nie widziałem paczek na Fedorę, więc jak bardzo chcesz mieć działającego Silverlight to musisz sobie sam ten plugin skompilować (proces ten opisuje autor plugina na swojej stronie). Powodzenia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Wrzesień 3, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2013 (edytowane) Przed chwilą weszłem na stronę wymagającą wtyczki silverlight . Firefox 22.0 chciał ją zainstalować automatycznie , ale niestety wywalił tylko taki błąd ; Forbidden You don't have permission to access /moonlight/redirector.html on this server. Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at www.go-mono.com Port 80 Jak więc tą wtyczkę skutecznie zainstalować ? Edytowane Wrzesień 3, 2013 przez WalDo Łączę tematy. Na przyszłość proszę przeszukiwać forum przed założeniem tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antioch Napisano Grudzień 6, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2013 Przed chwilą weszłem na stronę wymagającą wtyczki silverlight . Firefox 22.0 chciał ją zainstalować automatycznie , ale niestety wywalił tylko taki błąd ; Jak więc tą wtyczkę skutecznie zainstalować ? Witam. Niestety też mam problem z tą wtyczką. Mam Laptopa Dell Vosto 1220 zainstalowałem tam Fedorę 19, 32 Bit. Wszystko hula. Zainstalowałem odpowiednik wtyczki silverlight w najnowszej wersji, oraz wine w wersji -1.7.7-3.1.i686, ale niestety niestety wtyczka nie działa. Nie wiem jak sobie poradzić żeby ta wtyczka zadziałała poprawnie na fedorze 19. Dodam że na kompie stacjonarnym mam OpenSuse 12.3 i tam odpowiednik silverligh'ta działa bez problemu. Na tej stronie: http://fds-team.de/cms/pipelight-compile-wine.html jest mowa o patch'u. Nie mam pojęcia jak go zainstalować, bądź jakiego innego sposobu użyć by uruchomić emulator silvrlight na fedorze 19. Byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedzi i pomoc. Pozdrawiam Antioch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi