heman Napisano Październik 26, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2013 siemka instaluje sobie wine przez yum install i blad katalogu czy coś takiego jak uruchomić komende - brak netu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Październik 26, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2013 1. Logujesz się na roota (su -, a następnie hasło, można też kombinować z sudo jak ktoś woli) 2. Yum install wine 3. Zainstalowano. 4. Alternatywnie możesz skorzystać z graficznych managerów typu yumex (polecam) lub standardowy, już w systemie. W celu dokładniejszej ekspertyzy musisz dokładnie przekleić błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heman Napisano Październik 26, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2013 mi coś nie instaluje yum o repzytoria sie pyta czy cos takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 26, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2013 [...] czy cos takiego?A konkretnie co? Myślisz, że tu na forum wróżki siedzą i jasnowidze, którzy wiedzą co Ci się na ekranie wyświetla i po głowie kołacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heman Napisano Październik 27, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2013 zainstalowałem system i komendy mi w terminalu niedziłają miał ktoś coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Październik 27, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2013 Nadal nic to nie mówi Wpisz yum install wine w konsoli i po prostu przeklej nam tu na forum co konkretnie się dzieje w konsoli (zaznaczysz tekst, skopiujesz, wkleisz na forum). Inaczej nie będziemy w stanie pomóc - przykro mi. Nadal jest tak ogólnikowo, że nawet jeśli chcielibyśmy, po prostu nie mamy jak pomóc, bo nie wiadomo z czym ugryźć Twój problem (np. komend w terminalu jest tak wiele, że nie mogą one nie działać, a co się dzieje nie tak podczas yum install nie wiemy, bo nie napisałeś co). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Październik 27, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2013 Prawdopodobnie brak połączenia z internetem, co sugeruje inny post o programach do wifi. 1. Czy masz połaczenie z internetem? 2. Jak nie masz, to jak chcesz się połączyć (kabel, wifi)? Uwaga: Czasami potrzebne jest połączenie kablowe, aby zainstalować pakiety do wifi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heman Napisano Październik 27, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2013 mam router u tplink usb wn422g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal3rnik Napisano Październik 28, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2013 Urzadzenia TP instalują się bez problemu, mam kilka, łącznie z jedną kartą na USB. Sprawdzaj po kolei: ifconfig czy masz nadane ip dla urzadzenia. Widzę że jesteś "wielowątkowy", i ten sam temat realizujesz http://forum.fedora.pl/topic/26378-programy-do-wifi/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi