Rysio Napisano Listopad 12, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2013 [sOLVED] Po dodaniu Google.repo spróbowałemzainstalować Google Earth (google-earth-stable.x86_64) ale mam problem z zależnością Instalacja 1 Pakiet (+43 Zależne pakiety)Całkowity rozmiar: 34 MRozmiar po zainstalowaniu: 103 MDownloading packages:Running transaction checkRunning transaction testTransaction check error: plik /usr/bin z instalacji google-earth-stable-6.0.3.2197-0.x86_64 jest w konflikcie z plikiem z pakietu filesystem-3.2-13.fc19.x86_64Podsumowanie błędów------------------- Oczywiście nie da się odinstalować tak ot poprostu pakietu filesystem ponieważ ma załą masę zależności. Używam KDE i najnowszej F19 ; instalacji próbowałem dopiero po zaktualizowaniu pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Listopad 12, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2013 Włącz mc,"wejdź" do pliku rpm (to zwykłe archiwum tar), potem do content.cpio i skopiuj zawartość do odpowiednich katalogów /usr. Będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Listopad 14, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 14, 2013 Dziękuję za pomoc, po rozpakowaniu aplikacja działa prawidłowo. Zastanawia mnie tylko po co cron do tego potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi