pawel.osipowski Napisano Grudzień 22, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2013 Witam, Proszę o pomoc użytkowników takich zabytków jak modemy DSL na kablu Przyjechałem do rodziców i o ile nigdy nie miałem problemów z podłączeniem się na Ubuntu, to na Fedorze mam problem. W terminalu po zainstalowaniu modemu i skonfigurowaniu sieci łączę się przez ssh z innym komputerem, ale nie mogę przeglądać stron w żadnej z przeglądarek. Grzebałem trochę w ustawieniach firewalla ale nic to nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Grudzień 22, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2013 Podałeś trochę za mało szczegółów jak na taki problem- łączysz się przez ssh z komputerem w innej sieci/interecie? Łączysz się podając nazwę czy adres ip? Tak na oko z tego co opisałeś wygląda na możliwość, że nie skonfigurowałeś DNS-a (/etc/resolv.conf). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Grudzień 23, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2013 Sprawdź czy nie masz ustawionego serwera proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel.osipowski Napisano Grudzień 23, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2013 Ok. Dziękuję! Miszcz miał rację. Edytowałem resolv.conf przed pisaniem tego posta. Przekleiłem 2 adresy DNS podane przez linnet do postaci: nameserver 62.233.233.233 nameserver 87.204.204.204 Jednak zapisałem pod niewłaściwą nazwą reslov.conf. Głupi błąd, piszę ku przestrodze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi