Aditor Napisano Luty 2, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2014 Witam. Chciałem zainstalować Fedorę przy użyciu pendrive, do zmontowania użyłem programu Universal USB installer ponieważ program liveusb creator nie znajdował mi pendrive. W biosie ustawiłem wszystko jak trzeba ale podczas botowania zamiast interface graficznego pojawia sie tylko ten komunikat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 2, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2014 O Jezu... Znowu A nie przyszło Ci do głowy przeszukać forum? Wtedy pisząc posta mógłbyś od razu zamieścić informację czy sprawdziłeś sumę kontrolna obrazu przed nagraniem. Poza tym jeśli liveusb-creator nie odnajduje Twojego pendrive'a, to może pendrive jest uszkodzony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aditor Napisano Luty 2, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2014 Nie do końca wiedziałem pod jakimi hasłami szukać tego problemu. Pendrive jest jak najbardziej sprawny. Zaraz sprawdze ta sumę kontrolną. Tak się przedstawia suma kontrolna obrazu iso którego nagrywałem na pendrive http://scr.hu/12fc/ehgsv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Luty 2, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2014 Sformatuj pendriva, a poźniej użyj Fedorowego liveusb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 2, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2014 Tak się przedstawia suma kontrolna obrazu iso którego nagrywałem na pendrive http://scr.hu/12fc/ehgsvNie bardzo się przedstawia bo nie ma sha256 W konsoli pod windą możesz wykorzystać program fsum. A potem możesz sam porównać z tym co jest w pliku Fedora-20-i386-CHECKSUM na serwerze. P.S. Nie do końca wiedziałem pod jakimi hasłami szukać tego problemu.Przeczytaj naszą wiki, szczególnie "poradnik" - link do wiki na górnej belce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aditor Napisano Luty 2, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2014 Sformatowałem pendrive i zmontowałem obraz tym programem co poleciłeś, teraz wyświetla sie taki komunikat Porównałem sumy kontrolne i są różne, co mam z tym zrobić? To moja suma. D72980C98AD0F96A3B2B2E0E6BADCA1C5AF0EB4C065192062D0FFEF1ABB4295E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Luty 2, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2014 Ściągnij jeszcze raz obraz bo ten co masz jest uszkodzony. Najlepiej zrób to poprzez torrenty w tedy sam zadba ci żeby suma się zgadzała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aditor Napisano Luty 2, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2014 Ok już pobieram, mam nadzieje ze wszystko będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi