mblazkie Napisano Marzec 25, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2014 Witam Czy ktoś zna rozwiązanie prolemu jak w temacie? Dodam tylko, że na krenelu 3.13.3 wszystko chodzi bezproblemowo, niestety na wyższych wifi już nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 25, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2014 Czyli problem nie z Broadcom na F20 tylko problem z Broadcom na kernelu > 3.13.3? Potwierdź, to poprawię (lub sam popraw jeśli masz możiwośc edycji tematu), bo jeśli dobrze zrozumiałem, to temat jest mylący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblazkie Napisano Marzec 25, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2014 Może niejasno się wyraziłem więc już prostuję. Na kernelu 3.13.3 wifi działa bezproblemowo na wyższych kernelach wifi już nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Marzec 26, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2014 yum search kmod-wl yum install kmod-wl<odpowiednia do kernela wersja> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblazkie Napisano Marzec 26, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2014 Dziękuję za pomoc, zadziałało tylko nie wiem dlaczego wcześniej nie pomogło gdy próbowałem. Tak czy inaczej problem rozwiązany. Temat uważam za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Marzec 27, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2014 Z kmod-wl jest taki problem (przynajmniej u mnie, u Ciebie widocznie także), że nie aktualizuje się wraz z updatem kernela. Co gorsza jak wejdziesz na nowy kernel i dasz update, także nie zaktualizuje pakietu. Trzeba o tym pamiętać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 27, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2014 A nei jest tak, że po prostu kmod-wl do nowego jądra pojawia się z opóźnieniem? Instalacja akmod-wl mogłaby wtedy załatwić temat kosztem nieco dłuższego pierwszego startu po aktualizacji jądra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Marzec 27, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2014 Nawet jak się zbiega (ostatnio robiłem update po dłuższej przerwie) i jest nowy kmod-wl wraz z kernelem, to i tak nie jest pobierany. Akmod u mnie niezbyt chciał działać, ale nie walczyłem by działał, pewnie by poszło jak bym się uparł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblazkie Napisano Kwiecień 6, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2014 Zgadza się, że kmod-wl pojawia się z opoźnieniem ponieważ znów miałem ten sam problem na 3.13.8 ale po paru dniach wyszła aktualizacja więc wszystko wróciło do normy a do czasu aktualizacji działam na niższym jądrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi