webcreator Napisano Listopad 19, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2014 Witam Mam problem z ustawieniem polskich fontów na konsoli tty*. Rzecz polega na tym, iż mam język polski + literę "ó", a pozostałe polskie fonty to kwadraciki (jak w tytule). Rozwiązania na które natknąlem się w necie są albo bardzo stare albo nieskuteczne. Czy ktoś wie jak ten problem naprawić w FC20? W Archu, którym się ostatno zajmowałem jest to bardzo proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 19, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2014 Może tak: http://aliasfedora.blogspot.com/2013/02/brak-polskich-liter-w-konsoli-tekstowej.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webcreator Napisano Listopad 19, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2014 Może tak: http://aliasfedora.blogspot.com/2013/02/brak-polskich-liter-w-konsoli-tekstowej.html Właśnie z tego skorzystałem i jest nieskuteczne - kwadraciki nie zniknęły. Trzeba zastosować jakąś inną metodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Listopad 22, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2014 Właśnie z tego skorzystałem i jest nieskuteczne. A masz zainstalowany pakiet kbd-misc-1.15.5-12.fc20? EDIT PS. Nie masz polskiej litery "ó" tylko zagraniczne "o" z akcentem, np. hiszpańskie. I musisz się z tym pogodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webcreator Napisano Listopad 27, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2014 A masz zainstalowany pakiet kbd-misc-1.15.5-12.fc20? EDIT PS. Nie masz polskiej litery "ó" tylko zagraniczne "o" z akcentem, np. hiszpańskie. I musisz się z tym pogodzić Po pierwsze - nie miałem zainstalowanego pakietu kbd-misc-1.15.5-12.fc20. Po drugie - litera "ó" była jedyną spośród polskich fontów, która wyświetlała się poprawnie a reszta (jak już pisałem) to kwadraciki. Po trzecie - nie lubię "niedorobionych" dystrybucji Linuxa, więc przeszedłem na ROSA Linux, gdzie na konsoli wszystko wygląda jak należy. Wszystkie polskie fonty wyświetlają się poprawnie. Tak więc nie pogodziłem się z badziewiem i bez hiszpańskich liter mam wszystko OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi