wertjacek Napisano Grudzień 4, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2014 Witam czym mogę przerobić film avi (ale docelowo szukam czegoś radzącego sobie z innymi,w tym z *mov) na sekwencję zdjęć.Najlepiej gdyby byl to format *tiff? wiem że mozna to robić za pomoca ffmpeg ale po kilku testach okazuje się że wynik jest kiepski. ffmpeg -ss -4 -i tes.avi -s:v 1280x536 -frames:v 1 -an test.jpg <--- gdzie frames określa ilość Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Grudzień 4, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2014 Sekunda spędzona z wujkiem Google daje nam wynik: ffmpeg -i video.mpg -r 1 -f image2 ffmpeg_temp/%05d.tiff http://pr0gr4mm3r.com/linux/convert-video-to-images-and-back-using-ffmpeg/ http://lmgtfy.com/?q=linux+convert+video+to+jpeg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wertjacek Napisano Grudzień 8, 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2014 Sekunda spędzona z wujkiem Google daje nam wynik: sekunda luknięcia na mój post i już wiadomo że robiłem ffmpegiem i wynik jest mało zadawalajacy dlatego pytam o coś innego.Ale jako poprawny uzyszkodnik linux sprawdze tego ffmpega z Twoimi parametrami. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 8, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2014 No właśnie ffmpeg czasem mocno psuje jakość i zupełnie nie wiadomo dlaczego. Kodeki to jeden wielki bur*** a ffmpeg. I mencoder wcale nie są lepsze. Nie wiem czy czasem avidemux nie ma czegoś takiego. A przynajmniej w wersji 2.5, bo nowsza jest trochę okrojona. Optymalizują kod . -------------------------------------------- No i sprawdziłem. Otóż ma i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi