DEMON Napisano Marzec 28, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2015 Witam wie ktoś jak wyłączyć animacje okien w gnome 3.14.2 - wczoraj zainstalowałem fedore 21 i strasznie mnie ta animacja chowania sie okien denerwuje - w F20 jakoś to wyłączyłem ale szczerze teraz nie pamietam za pomocą jakiego narzedzia to zrobiłem. I tak przy okazji działa komuś na F21 aplet "TOPICONS" podstawowa apka a nie działa , w komentarzach do tej apki też komuś nie działa na najnowszej F21 - instaluje się wszystko cacy ale po uruchomieniu nic sie nie pojawia na belce - bez tego ani rusz. Dziękuje Edit : sam sobie pomogę Można sobie pomóc z gnome shell aplikacją " Impatience" i ustawić parametr jak szybko maja chodzić animacje - szybciej lub wolniej - rozwiązanie na około ale jest narazie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Marzec 29, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2015 Jeśli chodzi o Top Icons, to mnie działa bez problemu - Fedora 21, w pełni zaktualizowana. Sprawdziłem to nawet przy pisaniu tego postu. PS: Wyłączanie animacji w GNOME 3 to może być karkołomne zadanie - nie wiem, czy da się to tak łatwo odseparować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Marzec 29, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2015 w F20 - była opcja wyłaczenia animacji okien - kiedyś w gconf-edytor mozna bylo - ale po po 3 dniach uzytkowania już sie przyzwyczaiłem a co do topicons coś u mnie szwankuje zastąpiłem go TASKBAR też daje rade. Dzięki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedoras Napisano Kwiecień 4, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2015 O ile dobrze pamiętam, to gconf jest już na wymarciu. Korzystają z niego tylko niektóre programy. Obecnie Gnom i jego natywne aplikacje używają binarnego dconfa. Zajrzyj do niego, może tam będzie coś do regulacji. Pozdrawiam świątecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
icywind Napisano Maj 12, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Maj 12, 2015 Wchodzę tylko, żeby napisać, że w 22 będzie można sobie wyłączyć animacje przełącznikiem w Narzędziach Dostrajania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi