Jump to content

Fedora 21 - Jak Wyłączyć Animacje Okien

DEMON
 Share

Recommended Posts

Witam wie ktoś jak wyłączyć animacje okien w gnome 3.14.2 - wczoraj zainstalowałem fedore 21 i strasznie mnie ta animacja chowania sie okien denerwuje - w F20 jakoś to wyłączyłem ale szczerze teraz nie pamietam za pomocą jakiego narzedzia to zrobiłem. 

I tak przy okazji działa komuś na F21 aplet "TOPICONS" podstawowa apka a nie działa ,  w komentarzach do tej apki też  komuś nie działa na najnowszej F21 - instaluje się wszystko cacy ale po uruchomieniu nic sie nie pojawia na belce - bez tego ani rusz. 

Dziękuje 

Edit : sam sobie pomogę ;)

Można sobie pomóc z gnome shell aplikacją " Impatience" i ustawić parametr jak szybko maja chodzić animacje - szybciej lub wolniej - rozwiązanie na około ale jest narazie ok :) 

Jeśli chodzi o Top Icons, to mnie działa bez problemu - Fedora 21, w pełni zaktualizowana. Sprawdziłem to nawet przy pisaniu tego postu.

PS: Wyłączanie animacji w GNOME 3 to może być karkołomne zadanie - nie wiem, czy da się to tak łatwo odseparować ;)

w F20 - była opcja wyłaczenia animacji okien - kiedyś w gconf-edytor mozna bylo - ale po po 3 dniach uzytkowania już sie przyzwyczaiłem a co do topicons coś u mnie szwankuje zastąpiłem go TASKBAR też daje rade. Dzięki za zainteresowanie :)

O ile dobrze pamiętam, to gconf jest już na wymarciu. Korzystają z niego tylko niektóre programy. Obecnie Gnom i jego natywne aplikacje używają binarnego dconfa. Zajrzyj do niego, może tam będzie coś do regulacji.

Pozdrawiam świątecznie.

• 1 month later...