PioMet Napisano Kwiecień 15, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2015 Czy są sterowniki do ati-radeon pod fedorę 21 bo ja szukałem w internecie 3 godzin i nic nie znalazłem.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Kwiecień 15, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2015 Niee ma , niestety .... Przejdź na inną dystrybucję która nie ma problemów z tymi sterami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 15, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2015 Wiesz co, sam mam radeona i nie instalowałem sterów ati (zwłaszcza, że nie działa na nich gnome 3). Na Fedorze 22 kernelowe sterowniki są już całkiem znośne. Dwa monitory działają super i proste gry w rodzaju Faster Than Light, czy Hammerwatch śmigają bez problemu. Także jeśli nie jesteś zapalonym graczem, który nie schodzi za stemama, to sterowniki ati możesz spokojnie odpuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioMet Napisano Kwiecień 15, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2015 Niee ma , niestety .... Przejdź na inną dystrybucję która nie ma problemów z tymi sterami Testowałem już 20 dystrybucji i żadna nie ma sterów jak trzeba nawet przy starym kompie z kartą graficzną nvidia też nie chodził stery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioMet Napisano Kwiecień 15, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2015 Wiesz co, sam mam radeona i nie instalowałem sterów ati (zwłaszcza, że nie działa na nich gnome 3). Na Fedorze 22 kernelowe sterowniki są już całkiem znośne. Dwa monitory działają super i proste gry w rodzaju Faster Than Light, czy Hammerwatch śmigają bez problemu. Także jeśli nie jesteś zapalonym graczem, który nie schodzi za stemama, to sterowniki ati możesz spokojnie odpuścić. Ja tylko chce żeby tylko jedna gra (Farming Simulator 15) chodziła w wine a jest tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Kwiecień 15, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2015 Ja tylko chce żeby tylko jedna gra (Farming Simulator 15) chodziła w wine a jest tylko Jeżeli przebuijesz się przez to: http://ilevex.eu/post/106904892091/how-to-use-fglrx-amd-catalyst-on-fedora-21 (dobrze widzisz, trzeba samodzielnie spatchować źródła) to gratuluję wytrwałości. Mi się zwyczajnie nie chciało. Objawy ze zrzutki ekranu wskazują stanowczo na problemy ze sterownikami. Na Shadowrun Return miałem podobnie (tylko w drugą stronę, fonty się nie wyświetlały), dopóki nie zainstalowałem sterowników nvidii. Fedora i ato zwyczajnie się nie rymują , także jeśli chcesz wygodnie pograć to zapraszam do Ubuntu. Komuś tam musieli ostrą premię przyznać, żeby chciało mi się przez to przebijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioMet Napisano Kwiecień 15, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2015 Ubuntu także nie ma sterów jak trzeba ponieważ się robi reset i jest trochę zepsute od starych wersji i nie stabilne jak kiedyś tak samo z fedorą się dzieje że dobry system naprawić do go psują nie wszystko ale większość.Ja mam apu a8-6500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tele Napisano Kwiecień 18, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2015 Do do producenta ( AMD ATI ) prosze pisac podajac szczegolowo systemy, wersje sterownikow. Tu masz liste wspieranych systemow http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMDCatalystOmegaLINReleaseNotes.aspx Nie wiem tylko czy AMD wspiera twoja karte. Ale to juz spawdzisz na tej stronce, ewentualnie obsluga AMD Ci odpisze, Wesprzec mozesz sie https://translate.google.pl/#en/pl/ ale uwazaj, bo nie jest to idealny translator. Co do Fedory, to domyslam sie ze tylko Otwarte sterowniki sa wspierane, zamkniete trzeba samemu sobie "przystosowac" eventualnie z pomoca developerow producenta jesli jest to mozliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi