Zaba2 Napisano Czerwiec 6, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 6, 2015 Hej, mam prośbę jeśli ktoś ma fedore 21 to potrzebuję cały folder z zawartością /etc/yum . Podrzuciłby mi ktoś? Może być na maila [email protected] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 7, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2015 Wchodzisz sobie na koji klik, wyszukujesz odpowiednią wersję yuma i instalujesz ją za pomocą rpm -Uvh yum*.rpm (przydać się może opcja --force). Tutaj masz zawartość folderu dla F22 link F22 Możesz też otwierać ściągnięte paczki rpm jak archiwa, pod prawym przyciskiem myszy otwórz za pamocą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaba2 Napisano Czerwiec 8, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2015 Czyli mam rozumieć że mam odinstalować to co mam i zainstalować jeszcze raz? I jak sprawdzić jaką potrzebuję wersję? Ewentualnie jak odinstalować yuma i w ogóle każa informacja na wage złota dla laika :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 8, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2015 Czyli yum Ci normalnie działa? Bo ja zrozumiałem, że usunąłeś katalog /etc/yum i stąd problemy. Wersję yuma sprawdzisz np. rpm -qa | grep yum Yuma z systemu tak porostu nie usuniesz (i dobrze), Tobie może się przydać: yum reinstall yum Musisz dokładniej napisać na czym polega Twój problem, do poczytania masz Zarządzanie_pakietami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaba2 Napisano Czerwiec 8, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2015 Moje problemy zaczęły się od jakiejś aktualizacji systemu wtedy yum zdechł po części a ja go jeszcze bardziej zepsułem (folder /etc/yum jest pusty, a kto wie czego jeszcze brakuje). Aktualnie nie mogę pobierać wszystkich programów z repozytoriów baaa prawie nic nie mogę pobierać Jak wpiszę yum reinstall yum to wywala mi taki błąd : "Zainstalowany pakiet yum-3.4.3-153.fc21.noarch (z koji-override-0) jest niedostępny." A jak wpisze rpm -qa | grep yum to pisze: yum-3.4.3-153.fc21.noarchyum-metadata-parser-1.1.4-14.fc21.x86_64yum-langpacks-0.4.5-1.fc21.noarchyum-utils-1.1.31-27.fc21.noarch Help! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 8, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2015 Spróbuj rpm -Uvh --force https://kojipkgs.fedoraproject.org//packages/yum/3.4.3/153.fc21/noarch/yum-3.4.3-153.fc21.noarch.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaba2 Napisano Czerwiec 8, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2015 Zaktualizowało się i zainstalowało ale dalej wszystkie programy nie są dostępne np Eclipse, a wcześniej były. Masz na to jakiś pomysł co mógłbym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Czerwiec 8, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2015 Co daje? yum repolist Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaba2 Napisano Czerwiec 9, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2015 Po wpisaniu powyższej komendy wypisuje się: Wczytane wtyczki: langpacksidentyfikator repozytorium nazwa repozytorium stan!Dropbox Dropbox Repository 4rpmfusion-free/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Free 470!rpmfusion-free-updates/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Free - Upda 407rpmfusion-nonfree/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Nonfree 178!rpmfusion-nonfree-updates/21/x86_64 RPM Fusion for Fedora 21 - Nonfree - U 316repolist: 1375 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 9, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2015 rpm -Uvh --force https://kojipkgs.fedoraproject.org//packages/fedora-repos/21/2/noarch/fedora-repos-21-2.noarch.rpm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaba2 Napisano Czerwiec 9, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2015 DZIAŁA DZIĘKI OGROMNE !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi