slabypingwin Napisano Październik 11, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2015 Ponieważ fedora 22 mnie i nie tylko mnie zawiodła - postanowiłem ją usunąć . Zamiast niej zainstalowałem ubuntu-ultimate-gamers edition . Instalator - jak w typowym ubuntu . Ale botloader mam teraz taki jak na tej fotce ; PODWOJNY GRUB Są na nim pozycje z usuniętej fedory i są pozycję i zainstalowanego ubuntu-ultimate . Dlaczego instalator ubuntu-ultimate nie swykasował skutecznie bootloadera fedory 22 - nie wiem ....... Jak teraz siedząc ubuntu-ultimate usunąć wpisy gruba pozostawionego przez fedorę 22 ? Z góry dzięki za pomoc ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Październik 12, 2015 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2015 Od jakiegoś czasu sam przestałem się męczyć z konfiguracją gruba. Zainstaluj grub-customizer (na Ubuntu pakiet może nazywać się inaczej) i wyklikaj sobie co chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Październik 16, 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2015 Dzięki SEEM W repo ubuntu też jest ten "grub-customizer ". Zainstalowałem go i wszystko wyklikałem . Jeszcze raz dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi