Toni Napisano Grudzień 13, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2016 Nie wiem co zrobiłem na poprzednim systemie jaki miałem a była to Fedora 23 ale tam odtwarzacz Clementine mi działał. Natomiast na Fedorze 25 mimo że instalowałem jakieś wtyczki Clementine wyświetla mi komunikat błędu o takiej treści: "W tej instalacji GStreamera brakuje wtyczki" i nie chce mi odtwarzać moich mptrójek. O co chodzi? Co mam doinstalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Grudzień 13, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2016 Zainstaluj wtyczki, ale do gstreamera 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Grudzień 13, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2016 Zainstaluj wtyczki, ale do gstreamera 1. Podałbyś mi kod jaki muszę wpisać w terminalu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Grudzień 13, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 13, 2016 Tak dokładnie to nie jestem w stanie, bo nie używam Fedory na desktopie. Spróbuj tego: dnf search gstreamer Wylistuje ci to wszystko związane z gstreamerem. Poszukaj co cie interesuje. Wiem, że Amarok2 potrzebuje gstreamera w wersji 1 do odtwarzania mp3. A Clementine jest oparte na Amaroku 1.x. Więc jeżeli 2 ciągle potrzebuje starego gstremara, to zakadam, że wersja 1 też. Mogę się oczywiście mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Grudzień 14, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2016 Tak dokładnie to nie jestem w stanie, bo nie używam Fedory na desktopie. Spróbuj tego: dnf search gstreamer Wylistuje ci to wszystko związane z gstreamerem. Poszukaj co cie interesuje. Wiem, że Amarok2 potrzebuje gstreamera w wersji 1 do odtwarzania mp3. A Clementine jest oparte na Amaroku 1.x. Więc jeżeli 2 ciągle potrzebuje starego gstremara, to zakadam, że wersja 1 też. Mogę się oczywiście mylić. i co mam zrobić po wpisaniu tej komendy? jaka jest komenda instalacji gstreamera1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Grudzień 14, 2016 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2016 dnf install <paczka ktora cie interesuje> # zrob to: su -c "dnf install gstreamer-{ffmpeg,plugins-{bad,good,ugly}} \ xine-lib-extras{,-freeworld} libtunepimp-extras-freeworld" # i to: dnf install gstreamer1-plugins-* # Po tym reset Clementine. Mała uwaga: Nie jestem moderatorem, ale bardzo proszę o pisanie zgodnie z zasadami języka polskiego. Zdania rozpoczynamy od wielkiej litery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toni Napisano Grudzień 14, 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 14, 2016 Dzięki za pomoc pomogło! Od tej pory piszę tu zgodnie z zasadami języka polskiego. Przynajmniej będę się starał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi