bartoszp1992 Napisano Wrzesień 16, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2017 Kolejny problem Fedora 26+ Samsung NF 210. Wifi działa, ale... nie zawsze. Dziwne. Generalnie mam dwa lapki: Dell Inspiron N5110 Samsung NP-NF210 Na obu zainstalowałem ten sam system(na pierwszym 64bit, na drugim 32 bit). Mam w domu sieć Wifi, z którą łączą się oba komputery. Natomiast kiedy chce udostępnić internet z telefonu(Huawei Y6 I gen.) to na Dellu działa, a na Samsungu nie(łączy się z siecią, ale nie ma dostępu do internetu- ping nie odpowiada). Według lshw na Samsungu jest karta BCM4313 802.11bgn Wireless Network Adapter i pracuje pod sterownikiem brcmsmac. Jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredro Napisano Wrzesień 16, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2017 Być może to na początek, załadować odpowiednie moduły. https://unix.stackexchange.com/questions/329725/how-to-use-broadcom-bcm4313-drivers-in-fedora-23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoszp1992 Napisano Wrzesień 16, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2017 Nic nie dało. Komendy weszły, ale internet nadal działa tylko z domowej sieci, z telefonu nie chce. A to dość ważne, jako że sprzęt ma być "portable" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi