ziger Napisano Grudzień 4, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2017 Witam jak zamontować zasób sieciowy o takiej nazwie hdd1(sata) mount -t smbfs -o guest //192.168.0.5/hdd1(sata) /mmt/share wysakuje mi blad: błąd składni przy nieoczekiwanym znaczniku `(' zmiana nazwy sieciowej nie podlega zmianie probowalem mount -t smbfs -o guest //192.168.0.5/'hdd1(sata)' /mmt/share nie idzie w ten sposob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Grudzień 4, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2017 Nie rozdzielaj części nazwy, jeśli już to mount -t smbfs -o guest '//192.168.0.5/hdd1(sata)' /mmt/share lub mount -t smbfs -o guest //192.168.0.5/hdd1\(sata\) /mmt/share Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 4, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2017 [OFFTOPIC] FC14? Serio? [/OFFTOPIC] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziger Napisano Grudzień 5, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2017 Dzięki za pomoc działa. WalDo: Mam fedore 14 a cos nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Grudzień 5, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2017 8 letni dinozaur Choć stare fedory to stare fedory a nie to co dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 5, 2017 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 5, 2017 5 hours ago, ziger said: Dzięki za pomoc działa. WalDo: Mam fedore 14 a cos nie tak ? Nie. No bez urazy Jak powiedział @DEMON : stare fedory to stare fedory Ale zawsze myślę, że przez 7 czy 8 lat usunięto trochę dziur, choć pewnie doszło trochę nowych. Sorry za offtopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziger Napisano Grudzień 6, 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2017 Co do wersji wyboru fedory to bylem zmuszony przez sprzet jak posiadam na sewerek. Ktory ma służyć wymiany plików samba, proftpd, i rooter jakies sshd. Fedorka 14 dobrze sie spisuje w tym celu. Jako dysk sieciowy do filmow dla odtwarzacza multimedialnego. Fedora 14 to ostania wersja która udała mi się z bootowac na Pentium 3 350 MHz 400 MB ram na kontrolerze.http://allegro.pl/unitek-pci-kontroler-4x-sata-ii-raid-i6717085189.html Wydajnościowo jest kiepsko co do kopiowania plików ale super się odtwarza dopiero przy jakości filmu hd o jakosc 15 gb dopiero zaczyna się ciąć. A tak osobiście uważam ze stara dobra fedora skończyła się na wersji 18. No wasnie nie wiem czy w tych nowszy wersjach nie ma wiecej dziur. Sam cockpit juz mnie denerwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi