Rysio Napisano Styczeń 14, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2018 Witajcie, czy instalował ktoś z Was klienta Spotify, ja zainstalowałem klienta yum install -y lpf-spotify* Ppo uruchomieniu tego programu poleceniem lpf-gui w zasadzie uruchamia się instalator ze źródeł. klikam w przycisk BUILD ale pojawia się błąd. Wygląda to tak: Cytuj rror: must be run as pkg-build user. spotify-client: installing build dependencies spotify-client: downloading sources spotify-client: build failed ^C^CTraceback (most recent call last): File "/bin/lpf-gui", line 367, in on_main_cancel_clicked_cb def on_main_cancel_clicked_cb(button, data=None): KeyboardInterrupt Instalowałem jako root. Fedora w wersji FC20x86_64. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Styczeń 14, 2018 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2018 Raczej nie powinieneś robić tego jako root. Za to kompilację musisz robić z użytkownika który jest w grupie pkg-build. A więc będąc na koncie docelowego usera: sudo usermod -aG pkg-build `id -un` Wymaga przelogowania żeby grupa zaskoczyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi