Tabaluga Napisano Maj 18, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2019 Witam, Chciałbym aby uruchamiał mi się, przy starcie systemu vpn według tej instrukcji: https://www.youtube.com/watch?v=skQjUqiKOho , w tym celu muszę dodać coś do init.d , tak , czy może jest jakiś lepszy sposób? i potrzebny skrypt w bashu, aby wpisywało hasło i nazwę użytkownika, potrzebował bym tutaj pomocy. czy to w ogóle dobry pomysł, aby używać tego openvpn / vpnbooka ? jakieś rady? - przepraszam jestem niezbyt zaawansowanym użytkownikiem linuksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 19, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Maj 19, 2019 Ja to robię najczęściej tak. Jeżeli to twoja pierwsza konfiguracja VPN na tym koncie użytkownika, to wejdź od razu w Ustawienia i wybierz Sieć. Skryptem w Bashu można oczywiście załątwić absolutnie wszystko, ale jak dla mnie to za dużo pracy jak na dodawanie VPNa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredro Napisano Czerwiec 23, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2019 Czy OpenVPN to jedyna darmowa opcja na Linux? Można ustawić go tylko do przeglądarek, a system zostawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi