zibi743 Napisano Maj 25, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2019 Witam Was. Praktycznie odkąd używam Fedory korzystam ze środowiska graficznego KDE. Nie tak dawno zachciało mi się wypróbować GNOME, więc go dodatkowo zainstalowałem. Bardzo przypadło mi do gustu ustawienie nocnego ekranu (ustawienia ekranu). Szukałem tego w ustawieniach ekranu KDE. Są wszystkie ustawienia prócz nocnego światła. GNOME będę używać rzadko. Może jest jakiś "plug in" dla KDE jeśli chodzi o to ustawienie?... Mam 24'' monitor, takie ustawienie się przydaje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 25, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2019 Jeżeli używasz Xsów, a nie waylanda, to wystarczy: xgamma -bgamma 0.8 Jeżeli wolisz klikać, to jest bardzo fajny program redshift: dnf install plasma-applet-redshift-control redshift 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Maj 25, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2019 Dzięki SeeM. Wypróbuję to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Maj 26, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2019 W dniu 25.05.2019 o 20:12, SeeM napisał: Jeżeli używasz Xsów, a nie waylanda, to wystarczy: xgamma -bgamma 0.8 Jeżeli wolisz klikać, to jest bardzo fajny program redshift: dnf install plasma-applet-redshift-control redshift Nie mogłem uruchomić redshift w trybie graficznym. Zainstalowałem jeszcze redshift-gtk. Klikam na żarówkę na panelu, monitor przyciemnia się tak jak chciałem ale nie mogę znaleźć opcji konfiguracji parametrów wyświetlania... Chyba, że w konsoli... W każdym bądź razie działa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Maj 27, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2019 Redshift ma mały plik konfiguracyjny. Więcej jest tutaj - https://wiki.archlinux.org/index.php/Redshift . Polecam zwłaszcza ustawienie współrzędnych, żeby nie była potrzebna lokalizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Maj 27, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2019 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi