SeeM Napisano Sierpień 15, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2019 Dobra wiadomość. The EPEL Steering Committee is pleased to announce that the initial EPEL-8 is ready for release. We would like to thank everyone in the community for helping us get the initial set of builds out to mirrors and to consumers worldwide. Special thanks go to Patrick Uiterwijk, Jeroen van Meeuwen, Robert Scheck, and many others in the community who helped in the last 6 months to get this release done. EPEL-8.0 has packages for the x86_64, ppc64le, aarch64, and now the s390x platforms. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Sierpień 16, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2019 CentOS 8 też powinien wkrótce być wydany, wszystkie etapy są już zakończone https://wiki.centos.org/About/Building_8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Sierpień 16, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2019 Jeszcze miesiąc-dwa, czytaj: może będzie do końca roku. Mojej siódemce zdecydowanie przyda się aktualizacja. Ciekawe, kiedy OVH zrobi CentOSa 8 dla swoich VPSów. Oni zawsze trochę majstrują przy dystrybucjach, więc trzeba poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Sierpień 16, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2019 Godzinę temu, SeeM napisał: Jeszcze miesiąc-dwa Ja obstawiam, że wyjdzie do końca miesiąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Sierpień 17, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2019 19 godzin temu, sunrise napisał: Ja obstawiam, że wyjdzie do końca miesiąca. Jeżeli tak będzie, to rzeczywiście przyjęcie CentOSa przez Red Hata wyszło im na dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Wrzesień 17, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2019 W dniu 16.08.2019 o 19:03, SeeM napisał: Jeszcze miesiąc-dwa No i miałeś racje. Jeżeli wszystko pójdzie OK to CentOS zostanie wydany 24 września. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 17, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2019 5 godzin temu, sunrise napisał: No i miałeś racje. Jeżeli wszystko pójdzie OK to CentOS zostanie wydany 24 września. Przedłużyło się, podobnie jak przy wersji szóstej, gdyż priorytet mają aktualizacje do starszego wydania.W tym przypadku pracowali jednocześnie nad CentOSem 7.7 oraz 8.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Wrzesień 17, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2019 9 godzin temu, SeeM napisał: Przedłużyło się, podobnie jak przy wersji szóstej, gdyż priorytet mają aktualizacje do starszego wydania.W tym przypadku pracowali jednocześnie nad CentOSem 7.7 oraz 8.0. Tak wiem, 7.7 właśnie pojawił się przed chwilą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 19, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2019 W dniu 17.09.2019 o 23:33, sunrise napisał: Tak wiem, 7.7 właśnie pojawił się przed chwilą. Dzięki. Na urlopie jestem i bym nie zauważył. Aktualizacja w trakcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Wrzesień 24, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2019 CentOS 8 jest już na mirrorach np http://mirror.fra10.de.leaseweb.net/centos/8/isos/x86_64/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 25, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2019 19 godzin temu, sunrise napisał: CentOS 8 jest już na mirrorach np http://mirror.fra10.de.leaseweb.net/centos/8/isos/x86_64/ No tu się aktualizować już trochę boję, zwłaszcza, że mam PHP i Pythona z zewnętrznych repozytoriów. Poczekam dwa tygosdie, poczytam co mówią, zrobię kopie zapasowe i spbóbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi