zibi743 Napisano Grudzień 22, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2019 Witam. Czy ktoś z Was miał kiedyś problem z wylogowaniem użytkownika w Mate? U mnie po wykonaniu tej czynności czekałem w nieskończoność na pojawienie się ekranu logowania. Po odczekaniu 60 s automatyczne wylogowanie miało taki sam efekt. Musiałem aż zresetować kompa bo nic nie dało się zrobić... Spodobał mi się Mate i teraz używam na przemian jego i KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 23, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2019 A jakiego programu używasz do logowania? GDM, lightdm, czy jeszcze czegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Grudzień 23, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2019 Jak mi głupio nawet nie wiem jak to sprawdzić... Chyba GDM.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Grudzień 23, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2019 Może to pomoże rozwiązać problem: Po wpisaniu w Terminalu mate-session logoff dostałem coś takiego: mate-session[3594]: WARNING: Failed to acquire org.gnome.SessionManager i dodatkowo wiadomość w oknie: Could not acquire name on session bus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 23, 2019 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2019 Mate lepiej sobie radzi z lightdm i pod to właśnie jest projektowane. Zastosuj coś takiego. dnf install lightdm lightdm-settings lightdm-gtk systemctl disable gdm systemctl enable lightdm I, dla ułatwienia, restart komputera. Widzę, że nie ma tych pakietów w gripue 'MATE', więc zapewne masz zainstalowane, domyślne w Fedorze, GDM. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Grudzień 23, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2019 Dzięki SeeM. Zrobię tak jak piszesz. Zanim napisałeś ten post, próbowałem wylogować się standardowo a potem wcisnąłem ctrl+F1. Wtedy pojawił się ekran logowania. No ale kojarzy mi się to z "wirtualką" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi743 Napisano Grudzień 23, 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2019 2 godziny temu, SeeM napisał: Mate lepiej sobie radzi z lightdm i pod to właśnie jest projektowane. Zastosuj coś takiego. dnf install lightdm lightdm-settings lightdm-gtk systemctl disable gdm systemctl enable lightdm I, dla ułatwienia, restart komputera. Widzę, że nie ma tych pakietów w gripue 'MATE', więc zapewne masz zainstalowane, domyślne w Fedorze, GDM. Dzięki. Pomogło SOLVED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi