Wanyangeri Napisano Maj 9, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2020 Witam , mój problem polega na braku płynnego przewijania podczas przewijania stron , chwilowo działa, a czasami witać ścięcia. W sesji z wayland jest jeszcze w miarę ok , na xorg już przewijanie jest denerwujące . Sprawdzałem kilka dystrybucji z gnome ( manjaro , solus , ) i tam też ten problem występuje ale w większej mierze . Dzisiaj zainstalowałem testowo chromium i z tym przewijaniem jest podobnie , czy jest możliwe że mój sprzęt jest temu winny ? Na wieśdowsie obie przeglądarki działają normalnie . Specyfikacja mojego laptoka : i5 i5-7300U, grafika hd 620 ,16 gb ramu , dysk ssd samsung 860 evo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Maj 9, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2020 Ja też miałem podobne zjawisko. Według mnie Przyczyną tego jest zbyt słaby sterownik karty graficznej na Linuxie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wanyangeri Napisano Maj 9, 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2020 A czy poradziłeś sobie z tym problemem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Maj 9, 2020 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2020 W firefoxie w paski wpisz about:config i zmień klucz layers.acceleration.force-enabled na true może pomoże Spróbuj również tych ustawień https://wiki.archlinux.org/index.php/Firefox/Tweaks#Jerky_or_choppy_scrolling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi