Jump to content

Problem z uruchomieniem Fedory 32 "[Kernel panic - not syncing:VFS:...]"

ADAM00
 Share

Recommended Posts

Witam. 

Zaktualizowałem Fedore -32 po pewnych problemach z łączem internetowym Areo2 co można przeczytać w wątku Problem z internetem, a pobieranie pakietów rpm.  A teraz powstał następny problem i uruchomianiem Fedory 32 z  komunikatem "Kernel panic - not syncing : VFS : Unable to mount root fs on unknown -block(0,0)Problematyczne uruchomienie  Fedory 32 jądro (5.8.4-200..)   powstał  niestety z mojej winy i próbą instalowania sterowników nvidia dla technologi OPTIMUS  oraz tworzeniem nowych plików, a także edycją w grub/grub2. Chciałem w laptopie DELL M6600 włączyć automatyczne  załączanie dwóch kart graficznych(jak ma to miejsce w Windows 7) Intel HD 3000 i nvidia Qaudro 3000M.  

Problem istnieje tylko po wejściu w nową aktualizację : Fedora (5.8.4-200.fc.32.x86_64)32  (Thirty Two)

DSC08995.JPG

Kernel-panic.JPG

Rzuć okiem na dyskusję na tym forum nt. sterowników Nvidii i technologię Optimus: "fedora 27/28, sterowniki NVIDIA, Optimus". Sterowniki nouveau nie powinny nastręczać problemu. Sterowniki Nvidii - drugi etap instalacji.