Radosław Napisano Kwiecień 27, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2021 (edytowane) Witam Wymęczyłem programik w Pythonie, który w osobnym okienku tworzy listę linii z wybranymi słowami-kluczami. Po kliknięciu w pozycję na liście przenosi do tej linii w Kate. Jest tam również filtr. Mi bardzo ułatwia skakanie po liniach pisanych programów. Czy możecie go poużywać i podpowiedzieć jakieś ewentualne ulepszenia oraz wskazać błędy. No chyba, że Kate ma takiego plugina zintegrowanego, a ja o tym nie wiedziałem. Pozdrawiam i oczekuję uwag. Radosław Głębicki http://webdevrg.com/programs/codeNavigator.tar.gz codeNavigator.tar.gz Edytowane Kwiecień 28, 2021 przez Radosław Dodanie linku do omawianego pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@sunrise Napisano Kwiecień 28, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2021 Nie używam Kate, więc nie odniosę się do meritum sprawy, ale plik musisz umieścić w innym miejscu, bo nie można go pobrać. PS. Do administratorów. Może w końcu by to poprawić, bo obecnie tylko "właściciel pliku" może go pobrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio Napisano Kwiecień 28, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2021 Sęk w tym, że Kate ma wbudowany taki plugin. Nazywa się toto "Przeglądarka symboli" – korzystam z niego, sporo ułatwia. Jednak twój program ma jedną przewagę, oprócz funkcji (przynajmniej w pythonie, w bashu i innych językach pewnie nie byłoby tak różowo sądząc po pobieżnym przejrzeniu kodu) ogarnia również słowa kluczowe. Chciałem też sprawdzić jak się sprawdzi w moich bashowych skryptach, ale niestety nie byłem w stanie go zmusić do tego – w związku z tym moja uwaga, żeby dorobić jakieś okno dialogowe wyboru pliku, który ma być analizowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Kwiecień 28, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2021 jest w menu w opcij config ooo sprawdzę jak z Bashowymi skryptami działa. Nie pomyślałem Dziwne w bashowych skryptach wywala się na polskich znakach. Dziwne. Zbadane. Stare skrypty = złe kodowanie polskich znaków. A ta przeglądarka symboli to generalnie biedna jest w opcje co wyszukiwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio Napisano Kwiecień 28, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2021 To w takim razie u mnie coś nie działa – nie mam żadnego menu i żadnych opcji (oprócz posortowania wyników). Jedyne co mam to to co na załączonym obrazku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Kwiecień 28, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2021 Dziwne bo powinien wyglądać tak. OK. Wymusiłem pozycję menu. Poprawiony programik powinien być w oryginalnym linku. Ponowne zmiany. Layout to teraz grid i dodałem skrót ctrl+c do konfigu i ctrl+q dla wyjścia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radosław Napisano Kwiecień 28, 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2021 3 godziny temu, tomcio napisał: "...innych językach..." Daje radę z javascriptem. Od tego się zaczeło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jonshu Napisano Kwiecień 13, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2023 W dniu 28.04.2021 o 08:00, sunrise napisał: PS. Do administratorów. Może w końcu by to poprawić, bo obecnie tylko "właściciel pliku" może go pobrać. dzięki za zwrócenie uwagi, pobieranie jest już możliwe (dla zalogowanych użytkowników) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi