@WalDo Napisano Styczeń 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2005 luksky, właśnie o tym "zlepku" pisałem. Czy mógłbyś się podzielić tą listą tu na forum? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Witam Postanowiłem się wtrącić ... jeżeli jest coś czego nie znajdę przez apta - to nie jest to warte mojej uwagi smile.gif raczej nie spotkałem się z czymś czego by apt czy yum nie odnalazł A czy spotkałeś się kiedyś z takim przypadkiem że po zainstalowaniu jakiegoś programu przez apta czy yuma, ten poprostu, nie działał lub zachowywał się niestabilnie albo wykorzystywał tylko jakąś część swoich możliwości, (_poniewasz_ → ponieważ) ORT tak został zbudowany? Ja miałem takich sytuacji od groma. Przykładowo: Instalując amaroka przez apta nie ma żadnych dodatkowych wtyczek wyjścia a ogle nawet "pierdnąć" nie chce. Są to tylko pojedyńcze przykłady. Nie wszystko można znaleźć przez apta. Nie znajdziesz np brakujących bibliotek które powodują część problemów z w/w aplikacjiami. Moje skromne zdanie jest takie: Zawsze lepiej jest skompilować programik niż instalować go z (_rpma_ → RPM-a) ORT. Ale chyba jest to też kwestia indywidualnych preferencji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 ... po zainstalowaniu jakiegoś programu przez apta czy yuma, ten poprostu, nie działał lub zachowywał się niestabilnie albo wykorzystywał tylko jakąś część swoich możliwości, (_poniewasz_ → ponieważ) ORT tak został zbudowany? ... Tak się najczęściej dzieje, jeśli używa się wielu repezytoriów i instaluje programy niekoniecznie kompatybilne ze sobą. Najlepszym tego przykładem jest mnogość wersji mplayera. Ten bałagan szczególnie dawał się we znaki w FC2, szczególnie userom goniącym za jak nawyższym numerkiem. Nie wiem jak jest teraz z FC3, bo b. rzadko "odwiedzam" egzotyczne repezytoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi