bartoszp1992 Napisano Lipiec 31, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2021 Cześć, pacjent to Latitude E4310. Jest wyposażony w BT 2.0 wewnątrz, jednak wiele z nowych urządzeń używa już BT smart, dlatego do tej pory korzystam z adaptera CSR 4.0 Do tej pory działało to następująco: wylączam BT, wpinam dongla i po prostu działa. BT się włącza sam i listuje urządzenia juz z dongla. Jednak starego dongla gdzies mi wcięło, wiec kupiłem nowy. I tutaj się pojawia problem- po wyłączeniu BT i wpięciu nowego dongla- zero reakcji. Świeci sie na niebiesko i jest widziany jako: Bus 002 Device 041: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode) Ale nie mam pojęcia co z tym dalej zrobić. RFkill list all wyrzuca: [bartosz@localhost ~]$ rfkill list all 0: phy0: Wireless LAN Soft blocked: no Hard blocked: no 1: dell-wifi: Wireless LAN Soft blocked: no Hard blocked: no 2: dell-bluetooth: Bluetooth Soft blocked: no Hard blocked: no 4: dell-wwan: Wireless WAN Soft blocked: no Hard blocked: no 34: hci1: Bluetooth Soft blocked: no Hard blocked: no 36: hci0: Bluetooth Soft blocked: no Hard blocked: no Macie panowie wiedzę jak rozwiązać problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 1, 2021 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2021 Mam takie samo urządzenie. [waldo@localhost ~]$ lsusb | grep "Bluetooth Dongle" Bus 002 Device 004: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode) Korzystałem z przewodnika na stronie https://computingforgeeks.com/connect-to-bluetooth-device-from-linux-terminal/ A potem do podłączenia słuchawek (bo tylko do tego korzystam z BT) używam blueman-applet. Wprawdzie już na F34, ale na 33 powinno też działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi