slabypingwin Napisano Marzec 9, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2022 Zainstalowałem na blaszaku najnowszego Sparky 7 z jądrem 5.16-cośtam . Jest podlączona karta wifi na USB - TPLINK T2U NANO . Ma ona chipset RTL8811AU i na linuksie trzena do niego skompilować moduł jądra ze źródeł pobranych z githuba . Ale wtedy wywala błąd ; Cytuj /home/darek/Pobrane/rtl8812AU_8821AU_linux-master/core/rtw_br_ext.c:25:10: fatal error: net/ipx.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu Na innych , anglojęzycznych forach znalazłem posty opisujące ten sam problem i różne metody jego rozwiązania . Czy ktolś z tego forum może mi wytłumaczyć po polsku jak ten problem rozwiązać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Marzec 9, 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2022 Problem sam rozwiązałem dając w konsoli polecenia ; Cytuj git clone https://github.com/aircrack-ng/rtl8812au.git cd ~/rtl8812au sudo make dkms_install 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 10, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2022 Dzięki, przyda się. Katalogu rtl8812au jeszcze nie usuwaj, bo sterownik będzie potrzebny dla każdego nowego kernela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Marzec 11, 2022 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2022 Cytuj sterownik będzie potrzebny dla każdego nowego kernela A czy DKMS nie jest od tego by sterownik sam przechodził na nowe jądra ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Marzec 11, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2022 A to zależy, czy przebudowanie sterownika uda się po kolejnej aktualizacji kernela. Dotychczas używałem tego tylko do jednej karty Nvidii oraz jednym wifi Broadcoma. Zwykle działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi