tmxx Posted March 31, 2022 Report Share Posted March 31, 2022 Witam, Mam problem z odtwarzaniem muzyki na cmus, wszystko ładnie działa zdalnie przez ssh kiedy jest zalogowany ten sam użytkownik lokalnie. Gdy natomiast jestem zalogowany tylko zdalnie nie działa wyskakuje błąd wewnetrzny lub brak urządzenia w zależności od konfiguracji. Wygląda na to że brakuje uprawnien zdalnie nie jest włączona karta dźwiękowa itp..? Proszę o pomoc co ustawić. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted March 31, 2022 Report Share Posted March 31, 2022 Nigdy nie słuchałem muzyki przez SSH. Wyjaśnij tylko jedno, bo nie rozumiem. Czy chcesz zdalnie włączyć dźwięk na zdalnym urządzeniu? Z tego, co czytam w różnych miejscach, zdalnie użytkownicy mogą domyślnie nie mieć uprawnień do pulseaudio: https://unix.stackexchange.com/questions/479797/almost-every-cli-music-player-doesnt-work-in-an-ssh-terminal . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmxx Posted March 31, 2022 Author Report Share Posted March 31, 2022 Tak chce odpalić dźwięk na zdalnym komputerze łącząc zdalnie przez ssh. Właśnie tak jak w tym linku co załączyłeś :), dając uprawnienia uzytkownikom zdalnym spróbuję jak w linku dziękuję może dam radę bo prostej metody chyba nie ma. Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts