aronowski Napisano Wrzesień 27, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2022 Proszę zainstalować wszystkie dostępne kodeki poleceniem: sudo dnf install -y gst'*' Następnie proszę zrestartować przeglądarkę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Wrzesień 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2022 Dzięki Aronowski za poradę , po wykonaniu powyższego polecenia radia internetowe działają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Wrzesień 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2022 Ale pojawił się nowy problem ; gdy chcę skopiować jakiś plik z linuksa EL na partycję windowsową , to pomimo podania hasła wywala , że nie można zamontować partycji windowsowej , bo ''ntfs'' to nieznany system plików ! Co to za linux który w 2022 r nie umożliwia kopiowania plików na partycję windows ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aronowski Napisano Wrzesień 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2022 Zapewne nie są domyślnie zainstalowane sterowniki do NTFS - kryje się za nimi długa historia, której nie będę tutaj przytaczał. Proszę zainstalować pakiet `ntfs-3g`. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Wrzesień 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2022 Zainstalowałem ten pakiet i teraz zawartość partycji windowsowej jest już widoczna , ale pole ''WKLEJ'' w menu kontekstowym jest szare , nieaktywne ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aronowski Napisano Wrzesień 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2022 Ciężko mi stwierdzić w tej chwili, co się stało. W jaki sposób została zamontowana partycja? Przez GUI? Przez linię komend? Jeśli przez linię komend, to jaka komenda została wywołana i jakie uprawnienia ma katalog, w którym została zamontowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Wrzesień 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2022 W linii komend żaadnej komendy nie wydawałem . Tylko w nautilusie wyświetlam plik z partycji linuksa , a teraz już i windows . Cytuj [darek@linux-1 Documents]$ pwd /run/media/darek/58EA619DEA6177E0/Users/wloda/Documents [darek@linux-1 Documents]$ sudo cp /home/darek/ELD-9.0-x86_64-20220916.iso //run/media/darek/58EA619DEA6177E0/Users/wloda/Documents [sudo] hasło użytkownika darek: cp: nie można utworzyć zwykłego pliku '//run/media/darek/58EA619DEA6177E0/Users/wloda/Documents/ELD-9.0-x86_64-20220916.iso': System plików wyłącznie do odczytu [darek@linux-1 Documents]$ Taka jest sytuacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aronowski Napisano Wrzesień 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2022 A może to być wina tego, że Windows domyślnie pół-hibernuje się zamiast w pełni zamykać? Co jakby go uruchomić i nie zamykać, tylko zrobić reboot do EuroLinuxa? Czy sytuacja dalej ma miejsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Wrzesień 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2022 Windows jest u mnie całkowicie wyłączany. Nie hibernuje go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aronowski Napisano Wrzesień 28, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2022 Miałem na myśli "pół-hibernację"/Fast Startup. Tutaj jest to wyjaśnione: https://www.technipages.com/windows-10-goes-into-hibernation-when-shut-down Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Wrzesień 29, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2022 21 godzin temu, slabypingwin napisał: W linii komend żaadnej komendy nie wydawałem . Tylko w nautilusie wyświetlam plik z partycji linuksa , a teraz już i windows . Taka jest sytuacja Otwórz partycję windowsową w Nautilusie i sprawdź, jak to się zamontowało. Napisz mount w terminalu i pokaż, co owo polecenie zwróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Październik 11, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2022 Wczoraj z ciekawości pobrałem jeszcze raz plik iso eurolinuksa w wersji ''desktop'' . I co ; ten sam błąd w instalatorze który był w chwili gdy zacząłem się udzielać w tym temacie na forum - nadal jest . Ten sam . dziwne to dla mnie że od chwili gdy o tym pierwszy raz tu napisałem - developerzy nie poprawili obrazu iso eurolinuksa desktop . Czy 17 dni to za mało by poprawić błędy takie które pokazałem na fotce 24 IX ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aronowski Napisano Październik 11, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2022 Dziękuję za to zgłoszenie. Powiadomię zespół developerów, aby zdiagnozować sytuację i ją poprawić najszybciej, gdy będzie to możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paadpi Napisano Październik 12, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2022 Cześć @slabypingwin, Mógłbyś napisać po jakiej akcji występuje błąd przy instalacji (ten z fotki)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabypingwin Napisano Październik 12, 2022 Zgłoszenie Share Napisano Październik 12, 2022 Ten błąd wyskakuje gdy chcę wybrać plik ISO jako źródło instalacji. Plik ISO znajduje się na pendrive z programem Ventoy. Ten problem nie występuje podczas instalacji wersji 8.6 euro linuksa. Występuje cały czas przy próbie instalacji wersji 9 ELD czyli desktop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi