Jump to content

Po wybudzeniu z uśpienia menu gnome (prawy górny róg) wyświetla się z lagiem


anc
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Po aktualizacji z Fedory 35 --> 36 zauważyłem dziwną przypadłość. Po wybudzeniu z uśpienia i kliknięciu w prawy górny róg aby wywołać menu przez 2-3 seskundy nic się nie dzieje i dopiero menu pojawia się po chwili. Jest tak jakby lag. W Gnome 41 nic takiego nie występowało.

Chodzi o to menu:

image.thumb.png.6b01bf913b4a331972afb5af0db5d3ed.png

Informacje o systemie:

             .',;::::;,'.                [email protected] 
         .';:cccccccccccc:;,.            ----------------- 
      .;cccccccccccccccccccccc;.         OS: Fedora Linux 36 (Workstation Edition) x86_64 
    .:cccccccccccccccccccccccccc:.       Host: Inspiron 7520 A00 
  .;ccccccccccccc;.:dddl:.;ccccccc;.     Kernel: 5.17.6-300.fc36.x86_64 
 .:ccccccccccccc;OWMKOOXMWd;ccccccc:.    Uptime: 2 days, 10 hours, 30 mins 
.:ccccccccccccc;KMMc;cc;xMMc:ccccccc:.   Packages: 2664 (rpm), 22 (flatpak) 
,cccccccccccccc;MMM.;cc;;WW::cccccccc,   Shell: bash 5.1.16 
:cccccccccccccc;MMM.;cccccccccccccccc:   Resolution: 1920x1080 
:ccccccc;oxOOOo;MMM0OOk.;cccccccccccc:   DE: GNOME 42.0 
cccccc:0MMKxdd:;MMMkddc.;cccccccccccc;   WM: Mutter 
ccccc:XM0';cccc;MMM.;cccccccccccccccc'   WM Theme: Adwaita 
ccccc;MMo;ccccc;MMW.;ccccccccccccccc;    Theme: Adwaita-dark [GTK2/3] 
ccccc;0MNc.ccc.xMMd:ccccccccccccccc;     Icons: Adwaita [GTK2/3] 
cccccc;dNMWXXXWM0::cccccccccccccc:,      Terminal: gnome-terminal 
cccccccc;.:odl:.;cccccccccccccc:,.       CPU: Intel i7-3612QM (8) @ 3.100GHz 
:cccccccccccccccccccccccccccc:'.         GPU: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller 
.:cccccccccccccccccccccc:;,..            GPU: AMD ATI Radeon HD 7730M 
  '::cccccccccccccc::;,.                 Memory: 5471MiB / 11866MiB 

 

Link to comment
Share on other sites

1 godzinę temu, anc napisał:

Cześć,

Po aktualizacji z Fedory 35 --> 36 zauważyłem dziwną przypadłość. Po wybudzeniu z uśpienia i kliknięciu w prawy górny róg aby wywołać menu przez 2-3 seskundy nic się nie dzieje i dopiero menu pojawia się po chwili. Jest tak jakby lag. W Gnome 41 nic takiego nie występowało.

Chodzi o to menu:

Informacje o syste

 

To się dzieje za każdym razem, kiedy klikniesz to menu, czy tylko za pierwszym razem po wybudzeniu?

Link to comment
Share on other sites

@SeeM tak mam, jeden z nich m.in pozwala na wybór profilu BT w słuchawkach, inny umożliwia włączenie/wyłączenie urządzeń BT no i GSConnect.

Tylko pod Gnome 41 nie miałem takich problemów. No nic spróbuję jeszcze zaktualizować rozszerzenia (bo kilka czeka z tego co widzę) i puszczę dnf update.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...