anc Posted May 14, 2022 Report Share Posted May 14, 2022 Cześć, Po aktualizacji z Fedory 35 --> 36 zauważyłem dziwną przypadłość. Po wybudzeniu z uśpienia i kliknięciu w prawy górny róg aby wywołać menu przez 2-3 seskundy nic się nie dzieje i dopiero menu pojawia się po chwili. Jest tak jakby lag. W Gnome 41 nic takiego nie występowało. Chodzi o to menu: Informacje o systemie: .',;::::;,'. ac@nabuchodonozor .';:cccccccccccc:;,. ----------------- .;cccccccccccccccccccccc;. OS: Fedora Linux 36 (Workstation Edition) x86_64 .:cccccccccccccccccccccccccc:. Host: Inspiron 7520 A00 .;ccccccccccccc;.:dddl:.;ccccccc;. Kernel: 5.17.6-300.fc36.x86_64 .:ccccccccccccc;OWMKOOXMWd;ccccccc:. Uptime: 2 days, 10 hours, 30 mins .:ccccccccccccc;KMMc;cc;xMMc:ccccccc:. Packages: 2664 (rpm), 22 (flatpak) ,cccccccccccccc;MMM.;cc;;WW::cccccccc, Shell: bash 5.1.16 :cccccccccccccc;MMM.;cccccccccccccccc: Resolution: 1920x1080 :ccccccc;oxOOOo;MMM0OOk.;cccccccccccc: DE: GNOME 42.0 cccccc:0MMKxdd:;MMMkddc.;cccccccccccc; WM: Mutter ccccc:XM0';cccc;MMM.;cccccccccccccccc' WM Theme: Adwaita ccccc;MMo;ccccc;MMW.;ccccccccccccccc; Theme: Adwaita-dark [GTK2/3] ccccc;0MNc.ccc.xMMd:ccccccccccccccc; Icons: Adwaita [GTK2/3] cccccc;dNMWXXXWM0::cccccccccccccc:, Terminal: gnome-terminal cccccccc;.:odl:.;cccccccccccccc:,. CPU: Intel i7-3612QM (8) @ 3.100GHz :cccccccccccccccccccccccccccc:'. GPU: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller .:cccccccccccccccccccccc:;,.. GPU: AMD ATI Radeon HD 7730M '::cccccccccccccc::;,. Memory: 5471MiB / 11866MiB Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted May 14, 2022 Report Share Posted May 14, 2022 1 godzinę temu, anc napisał: Cześć, Po aktualizacji z Fedory 35 --> 36 zauważyłem dziwną przypadłość. Po wybudzeniu z uśpienia i kliknięciu w prawy górny róg aby wywołać menu przez 2-3 seskundy nic się nie dzieje i dopiero menu pojawia się po chwili. Jest tak jakby lag. W Gnome 41 nic takiego nie występowało. Chodzi o to menu: Informacje o syste To się dzieje za każdym razem, kiedy klikniesz to menu, czy tylko za pierwszym razem po wybudzeniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anc Posted May 14, 2022 Author Report Share Posted May 14, 2022 4 godziny temu, SeeM napisał: To się dzieje za każdym razem, kiedy klikniesz to menu, czy tylko za pierwszym razem po wybudzeniu? Tylko po wybudzeniu. Co ciekawe teraz kiedy go wybudziłem już tego nie mam, a wcześniej prawie za każdym pierwszym razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeeM Posted May 14, 2022 Report Share Posted May 14, 2022 A masz może jakieś rozserzenia do Gnoma, które ingerują w wygląd, lub funkcjonalność tego menu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anc Posted May 14, 2022 Author Report Share Posted May 14, 2022 @SeeM tak mam, jeden z nich m.in pozwala na wybór profilu BT w słuchawkach, inny umożliwia włączenie/wyłączenie urządzeń BT no i GSConnect. Tylko pod Gnome 41 nie miałem takich problemów. No nic spróbuję jeszcze zaktualizować rozszerzenia (bo kilka czeka z tego co widzę) i puszczę dnf update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts