SeeM Napisano Kwiecień 7, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2023 Mam czasem problem z laptopem, który wybudza się na podstawie któregoś czujnika. Nie wiem jakiego i nie bardzo wiem, jak to sprawdzić. Wymyśliłem coś takiego: for enabled in `cat /proc/acpi/wakeup | grep 'enabled' | cut -d' ' -f1` ; do echo ${enabled} > /proc/acpi/wakeup ; done && echo 'PBTN S3 *disabled platform:PNP0C0C:00' > /proc/acpi/wakeup Efekt jest taki, że laptop powinien wybudzać się tylko poprzez naciśnięcie przycisku zasilania, ale tak nie jest. Wybudza się nadal nawet po nieuważnym naciśnięciu jakiegokolwiek przycisku klawiatury. Macie też taki problem? I jak sobie radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio Napisano Kwiecień 7, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2023 Tu masz opis potencjalnych przyczyn wraz z rozwiązaniami, może coś cię nakieruje https://wiki.archlinux.org/title/Power_management/Wakeup_triggers#Instantaneous_wakeups_from_suspend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi